Slika je simbolična.
Ptujski policisti so v preteklem dnevu obravnavali več pomembnejših dogodkov.

V petek, 8. decembra, so v Zagorcih obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo. Povzročila jo je voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne vožnje trčila v prometno signalizacijo. Povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

Na policijsko postajo je prišel občan in naznanil kaznivo dejanje goljufije. Osumljena je znana oseba, ki je od oškodovanca kupila osebni avtomobil, vendar mu ni poravnala kupnin. Naznanitelj je oškodovan za 10.350 evrov. Sprejeli so ovadbo, po zbranih obvestilih pa bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na ptujsko tožilstvo.

Na Ptuju so obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo, z udeležbo dveh vozil. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega razvrščanja v krožišču trčil v drugo vozilo. Opravili so ogled kraja in povzročitelju izdali plačilni nalog. 

Na Ptuju so imeli v postopku osebo, za katero so ugotovili, da je zoper njo razpisan ukrep iskanja. Prav tako je imel pri sebi 29 zavitkov kave, za katero so ugotovili, da jih je pred tem odtujil v trgovini na Ptuju. Kavo so zasegli in jo vrnili oškodovani trgovini. Zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo.

V Žamencih so intervenirali v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do prepira med sorodniki. Po zbranih obvestilih so obema izdali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru.

V Destrniku so obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo, ki jo je povzročila voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljala izven vozišča in se prevrnila na streho. Opravili so ogled in povzročiteljici izdali plačilni nalog. 

To se je dogajalo v soboto ...

Tudi v soboto, 9. decembra, so obravnavali več kršitev. Na Ptuju so pri kontroli izvedbe javne prireditve ugotovili kršitev odredbe o organiziranju varovanja na javni prireditvi, zaradi česar bomo zoper pravno osebo uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

Tekom noči so na ptujskem območju iskali osebo, ki je samovoljno zapustila Univerzitetni klinični center Maribor. Ob 5.30 se je sama javila v bolnišnici.

Na Ptuju so obravnavali poškodbo osebnega avtomobila na parkirnem prostoru, ki jo je povzročil neznani voznik, neznanega vozila, ki je zaradi nepravilnega premika trčil v pakiran osebni avtomobil. Opravili so ogled kraja nesreče, sledi zbiranje obvestil za izsleditev povzročitelja. 

V nedeljo prometna nesreča

V Kidričevem so obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v drog javne razsvetljave. 

Gasilci so poškodovanega rešili iz vozila in je bil z reševalnim vozilom prepeljan v ptujsko bolnišnico. Tam so ugotovili, da je zadobil lahko telesno poškodbo. Opravili so ogled kraja prometne nesreče in povzročitelju izdali plačilni nalog. 

Starejše novice