Slika je simbolična.
Je tragična smrt mlade študentke, ki se je pred tremi leti na študentski zabavi zadušila s prekmursko gibanico, res privedla do ovadb? Informacijo smo preverili na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru.

Konec novembra smo poročali, da se je poslovilo mlado dekle, ki se je pred tremi leti na študentski zabavi v Mariboru tragično ponesrečilo. 

Spomnimo ...

Pred tremi leti je na tradicionalni študentski zabavi Prekmurska gibanica na Štuku, na kateri so udeleženci tekmovali, kdo bo najhitreje pojedel štiri kose prekmurske gibanice, prišlo do grozljive nesreče.

Študentka iz Prekmurja se je med tekmovanjem začela dušiti. Ker zaradi koščka prekmurske gibanice v sapniku ni mogla do zraka, je padla v nezavest.

Nesrečo je sicer preživela, a posledice so bile neizbrisljive ... Prve tri mesece so se za življenje Tadeje Gregorec borili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, nato so svojcem povedali, da ni možnosti za ozdravitev. Kljub temu so jo domači vzeli k sebi domov.

Po treh letih od nesrečnega dogodka s prekmursko gibanico je nedavno zaokrožila vest, da je življenje 23-letnice dokončno ugasnilo.

Obtožbe proti organizatorju dogodka zaradi neustrezne varnosti na prireditvi

Že kmalu za tem, ko je odjeknila žalostna vest, da je 23-letna študentka umrla, pa so se po treh letih ponovno zvrstile številne obtožbe in negativni komentarji proti organizatorju tradicionalne zabave Klubu prekmurskih študentov in takrat odgovorno osebo.

Na prireditvi naj ne bi bilo poskrbljeno za ustrezno varnost obiskovalcev. Domnevno naj bi pokojna 23-letnica predolgo ostala brez ustrezne nujne medicinske pomoči. 

Prisotni na prireditvi so ji sicer takoj nudili prvo pomoč in tudi poklicali reševalce, ki so študentko oživljali več kot pol ure, a domnevno pozna pomoč je takrat že pustila neizbrisljive posledice

Klub prekmurskih študentov zaradi dogodka v kazenskem postopku?

V telefonskem pogovoru takoj po tragični nesreči so sicer na Policijski upravi Maribor pojasnili, da so bili možje v modrem obveščeni o nesrečnem dogodku in so na prizorišču nesreče pri oživljanju celo priskočili na pomoč.

Glede na ugotovitve pa so že takrat poudarili, da je tuja krivda izključena, o ugotovitvah so nato obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Kljub temu pa so v javnosti nedavno zaokrožile govorice, da je Klub prekmurskih študentov zaradi omenjenega tragičnega dogodka v kazenskem postopku. Informacijo smo preverili na tožilstvu.

Poslali smo jim naslednja vprašanja: 

  • Ali je res, da je bila proti organizatorju dogodka Klubu prekmurskih študentov in takrat odgovorni osebi vložena ovadba za uvedbo kazenskega postopka?
  • Če da, katera kazniva dejanja bremenijo Klub prekmurskih študentov in takrat odgovorno osebo in v kateri fazi je trenutno kazenski postopek?
  • Je bila vložena ovadba morda še za katerega drugega akterja in ali je prišlo do malomarnosti drugih oseb/organizacij, ki so sodelovali pri nastanku dogodka?

»Policija ni ugotovila elementov kateregakoli uradno pregonljivega kaznivega dejanja«

Kot so nam pojasnili na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru, pa te informacije ne držijo. Klub prekmurskih študentov torej zaradi omenjenega tragičnega dogodka pred tremi leti ni v nobenem prekršku in v nobenem kazenskem postopku.

Obveljala je ugotovitev Policijske uprave Maribor, da je tuja krivda za nesrečo izključena.

»V zvezi z vašim novinarskim vprašanjem vam sporočam, da je policija po opravljeni preiskavi dogodka na tukajšnje tožilstvo posredovala poročilo, saj ni ugotovila elementov kateregakoli uradno pregonljivega kaznivega dejanja,« so za Sobotainfo pojasnili na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru.

Komentarji (3)

Surfeiter (ni preverjeno)

takšne zahteve znašajo tam do 200 000 evrov
in tudi prav je tako
Kaj se gredo neka usrana tekmovanja
ob tem pa ( pozabijo ) ne vključijo varnostne elemnte kot je zdravstvena služba
ki absolutno mora biti prisotna ob takih zadevah
Gre jim samo za dobiček ki bi ga pospravili v že

Surfeiter (ni preverjeno)

Dolgočasen si ... daj si nadeni novi, originalni nick ... recimo: UporabljenOlagumi ... uuups ... že ne bi več bil originalen ... tako kot ti nisi ...

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Haja (ni preverjeno)

Saj si je sama tiščala gibanico v usta! Nihče je ni prisilil, da se je udeležila tega tekmovanja!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Starejše novice