Slika je simbolična.
Življenje mlade študentke, ki se je pred tremi leti na študentski zabavi pri tekmovanju, kdo bo prej pojedel prekmursko gibanico, skoraj zadušila, je ta teden dokončno ugasnilo. Jutri bo se bodo od nje poslovili na domačem pokopališču.

Pred tremi leti je na tradicionalni študentski zabavi Prekmurska gibanica na Štuku, na kateri so udeleženci tekmovali, kdo bo najprej pojedel štiri kose prekmurske gibanice, prišlo do grozljive nesreče - študentka se je med tekmovanjem začela dušiti. 

Nesrečo je sicer preživela, a posledice so bile neizbrisljive ... Po treh letih od nesrečnega dogodka je zdaj zaokrožila vest, da je življenje mladega dekleta ugasnilo.

Od 23-letne Tadeje Gregorec se bodo njeni domači, prijatelji in znanci poslovili na pokopališču v Lemerju v občini Puconci.  

»Mož je zapustil službo in postal njen asistent«

Tadejina mama Suzana Gregorec je povedala, da je nesreča izpred treh let šokirala vso družino. Kot pravi, česa takšnega ne želi nikomur na svetu. 

Prve tri mesece so se za Tadejino življenje borili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, nato so svojcem povedali, da ni možnosti za ozdravitev. Kljub temu so jo domači vzeli k sebi domov. 

»Mož je zapustil dotedanjo službo in postal njen asistent, ter je praktično 24 ur na dan bil ob njej. Vsi smo se ukvarjali s Tadejo, a smo se žal morali sprijazniti s kruto usodo,« je povedala.

Dodala je tudi, da se je Tadeja ves čas odzivala, razumela, kaj se dogaja okoli nje, a ni morala povedati ničesar: »Z očmi ali jezikom je potrjevala, da nas razume, a več kot to ni mogla.«

»Veliko prezgodaj, z preveliko vprašanj, zakaj ...«    

Ženski odbojkarski klub Puconci je na svoji Facebook strani objavil ganljivo slovo od cenjene soigralke.

»V spominu mnogih njenih odbojkarskih soigralk, trenerjev, kolegov statistikov in navijačev našega kluba bo Tadeja za vedno ostala v spominu kot izjemno veselo in prijazno dekle,« so jo med drugim opisale užaloščene soigralke.

»Veliko prezgodaj, z preveliko vprašanj, zakaj, in z veliko praznino, ki jo je zapustila med nami. Tadeja, počivaj v miru,« so zapisali.

»Ravno kakšen dan pred tragedijo v Mariboru, je Tadeja še pomagala pri nas v lokalu,« je povedala Nada Poredoš, lastnica gostinskega lokala Dnevni bar Kurilko, kjer je Tadeja občasno pomagala.

»Zelo hudo mi je bilo, ko se je to zgodilo in še sedaj ne moremo dojeti, da se je to moralo zgoditi takšni mladi osebi, kot je naša Tadeja,« je dodala: »Zelo jo pogrešamo.«

Starejše novice