Foto: Miloš Vujinović
V Katarju se je pred dnevi pričelo svetovno prvenstvo, pri nas pa se bo v torek nadaljevala Prva liga Telemach. Pred dvobojem z Bravom je svoja razmišljanja sedmi sili predstavil Josip Iličić.

Svetovno prvenstvo v Katarju je v teh dneh tema številka ena, pristaši Maribora pa bodo v torek vsaj za nekaj ur prednost znova dali domačemu nogometu.

Maribor bo drugo četrtino Prve lige Telemach sklenil z domačim dvobojem proti Bravu, obračun z Ljubljančani pa bo prvi od treh domačih v zaključku jesenskega dela sezone.

Josip Iličić je zaradi lažje poškodbe izpustil zadnje gostovanje v Sežani, kjer so Štajerci osvojili polni plen, v reprezentančnem premoru pa je okreval in je nared za povratek na zelenice.

»V Mariboru mora biti cilj, da pred vsako tekmo razmišljamo zmagovalno. Vsaka tekma prinaša nekaj novega, obnašati se moramo, da smo Maribor, najboljši klub v Sloveniji. Naš cilj mora biti, da zmagamo vse tekme in smo vedno prvi na lestvici. 

Tudi pred tremi prihajajočimi tekmami mora biti cilj, da jih dobimo. V Maribor sem prišel z namenom, da smo boljši s tekme v tekmo. Mislim, da smo na dobri poti. Kar je bilo, je pozabljeno, v torek nas čaka nova tekma. 

Prepričan sem, da bomo pokazali boljšo predstavo kot v Sežani. Vemo, kako smo zmagali in igrali ter da bomo nadaljevali niz zmag,« je pred zbrano sedmo silo poudaril Iličić, ki se veseli, da je znova čas za tekme, za katere pravi, da so najboljši trening.

Vrnil se je, da pomaga soigralcem, klubu in slovenskemu nogometu

»V slovensko ligo nisem prišel, da bi nekoga smešil, delam to, kar najbolje znam. Nikoli nisem podcenjeval igralcev in nikoli ne bom, niti fantov, ki igrajo v peti ligi. 

Vsak dela tisto, kar najbolje zna, dajem vse od sebe, da pomagam svoji ekipi. Razmišljam samo o tem, da bi soigralcem olajšal nekatere stvari, kot jih oni meni. Mislim, da smo se dobro povezali, vsak trening ponuja novo učenje, tudi zame je bilo nekaj novega, ko sem se vrnil v domače okolje. 

Presrečen sem, ker sem se vrnil in obrnil nov list v moji karieri. Tudi če sem že malce starejši od soigralcev, se še vedno učim in vedno se bom učil v nogometu,« je Kranjčan odgovoril na opazko, da je s svojim tehničnim znanjem tekmec že nekajkrat iz igre vrgel.

Kot je poudaril, želi soigralcem, klubu in slovenskemu nogometu pomagati do napredka, z Mariborom pa se želi približati modelu, kot ga goji zagrebški Dinamo. V Ljudski vrt se je vrnil, da bi že kot igralec naredil velike stvari, kar mu je uspevalo že v Italiji, saj je tudi Atalanti pomagal med najboljše klube v državi.

Kot igralec se ne želi vmešavati v vodenje kluba, priznal pa je, da je tudi v času igranja v Italiji večkrat posredoval pri kom, da ga je prepričal v prestop v klub. Prav na Apeninskem polotoku pa po njegovem povratku med vijoličaste podrobneje spremljajo predstave Mariborčanov.

Ljubezen do kluba in navijačev je bila ključna

Pred Iličićem in soigralci so še tri preizkušnje, nato pa bo čas za nekaj premora. Spomnil je, da že nekaj let ni opravil zimskih priprav, upa pa, da mu bo zdravje dobro služilo tudi v času priprav.

Zimski meseci bodo tudi zanj priložnost, da se po daljšem tekmovalnem premoru še bolje fizično pripravi in spomladi poskrbi za veselje navijačev, ki so bili ključni, da se je vrnil v štajersko prestolnico:

»Ljubezen do kluba in navijačev je bila ključna stvar, da sem se vrnil v Maribor. Klub brez navijačev ni isto. Ne bom rekel, da je edini, je pa Maribor eden redkih klubov v Sloveniji, ki je imel vedno podporo publike. Verjemite mi, da je veliko lažje igrati pred polnimi tribunami kot pa pred praznimi.«

Kritičen do termina svetovnega prvenstva

»To je katastrofalno. Ne morem si predstavljati, da se dogaja nekaj takega, če sem iskren, da gre sploh za svetovno prvenstvo. Nisem pa zato tukaj. Na žalost sem bil navajen, da sem bil med svetovnim prvenstvom na počitnicah, nogomet pa gre naprej. 

Veliko je tekem, to vse je izčrpajoče, igralci se nimajo časa pripraviti na svetovno prvenstvo, potem pa pride do poškodb. Veliko igralcev je načetih in žal ne zdržijo, s tem pa prvenstvo zgubi čar in kakovost. 

Že francoska reprezentanca je izgubila veliko igralcev in potem ni isto, nogomet ni isti, vendar nisem zato tukaj, da govorim o tem. Bi pa rad, da bi se vse to vrnilo v normalo, kot je že bilo,« je bil Iličić kritičen na račun odločitve, da se letošnje svetovno prvenstvo odigra pozimi.

Priznava, da se je zaradi termina izgubil občutek, da gre za svetovno prvenstvo, v šali pa je razkril tudi to, da je po prvem krogu skupinskega dela tekmovanja najslabše volje Ignacio Guerrico, saj je Argentina pred dnevi izgubila s Savdsko Arabijo.

Ljubitelji slovenskega prvenstva bodo v času svetovnega prvenstva na svoj račun znova prišli v torek, Maribor bo ekipo Brava gostil ob 18. uri.

Komentarji (3)

Cincin (ni preverjeno)

Iličič bo do pomladi nabil še 10kg in bo lahko travo valjal.

Pohorčan (ni preverjeno)

Pa kaj si te ja nor Yusufe???? Jas bi te kuj sfockal in zbincal!!!!!

Surfeiter (ni preverjeno)

"Kar je bilo je pozabljeno!", pravi gospod vrhunsko plačani modrec s psihoterapevtom na rami ... kdo je kaj pozabil? Mi nismo! Seveda ne razumeš ... tebi je popolnnoma jasno, da pozabiš ... vsak dan ...

Starejše novice