V zvezi z napadom na lokal v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča marca 2019 so danes na slovenjgraškem sodišču zaslišali več prič.

Po poročanju spletnega Večera je Saša Arsenovič ocenil, da je šlo za politično dejanje in da ena oseba zdaj tu manjka, in sicer Franc Kangler. Povedal je, da je napad njegovi družini prinesel težke trenutke.

Kot danes še poroča spletni Večer, je Arsenovič tudi dejal, da sta napadalca od napada postala odrasla človeka, med napadom pa sta bila še mladoletna. Po njegovih besedah je bilo na lokalu razbitih več stekel, tudi polnilo na vratih v njegovo domačo hišo je bilo odvzeto kot znak, da bi lahko prišli v hišo.

Na sojenju so zaslišali tudi Kristijana Šketa, ki je sodeloval v napadu. Kot mladoletniku mu je bil za povzročitev splošne nevarnosti že izrečen vzgojni ukrep. 

Drugi napadalec Timotej Vodopivec je za isto dejanje s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde in se pogodil za pogojno kazen devet mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let.

Dogodka se skoraj več ne spominjata

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je Šketi in Vodopivcu napad na Arsenovičev lokal predlagal Robert Reher, pirotehnični izdelek pa jima je izročil Danijel Marhold.

Šket je danes po navedbah Večera večkrat izpostavil, da se ne spomni več veliko, saj se je napad zgodil pred petimi leti. »Vem samo, kaj sem naredil, približno, kako je potekalo, a vse bolj slabo. Nastavil sem eksplozivno sredstvo na steklo,« je dejal sodnici.

Vodopivec je povedal, da je bil le voznik, ko je Šketa opravljal dejanje, ga je čakal 50 metrov stran. Več podrobnosti ne ve, je dejal.

Sodba naj bi bila izrečena že prihodnji teden

Obtožnica Reherju, sicer tudi predsedniku Boksarske zveze Slovenije, očita napeljevanja h kaznivemu dejanju povzročitve splošne nevarnosti s tem, ko naj bi naklepoma napeljal takrat starejšega mladoletnika, da na lokal nastavi in sproži eksplozivno sredstvo.

Obtoženemu Danijelu Marholdu pa obtožnica očita, da je pomagal pri kaznivem dejanju na način, da je starejšemu mladoletniku izročil eksplozivno sredstvo in mu dal še 20 evrov za nakup lepilnega traku za pritrditev eksploziva na steklo gostinskega lokala. Prav tako mu dodatno očita tudi kaznivo dejanje oviranja dela pravosodnih in drugih državnih organov.

Reher je po predstavitvi obtožnice februarja letos dejal, da se ne bo zagovarjal in da ne bo odgovarjal na vprašanja. Marhold pa je povedal, da nič od navedenega ni res ter da prav tako ne bo odgovarjal na vprašanja.

Sojenje sicer prehaja v sklepno fazo, nadaljevali ga bodo predvidoma 21. maja, ko naj bi bila izrečena sodba, še poroča spletni Večer.

Komentarji (9)

Lev (ni preverjeno)

Obtožnica Reherju, sicer tudi predsedniku Boksarske zveze Slovenije.....ali gre za športni dogodek.

Odstop arsenovica (ni preverjeno)

a zdaj bos kanglerja namakal!!!?brez kakrsnihkoli dokazov-da sem jaz na njegovem mestu te kazensko ovadim in tozim-komunist laznivi!

sherlock h (ni preverjeno)

zanimivo kdo se oglaša-arsenovic ki se je izmuznil iz marsikaterega postopka proti njemu!!!????nestetokrat ovaden!!!

samo vprasam (ni preverjeno)

kaj to je ta arsenovic-ki je pretepel mladoletnika-zaradi iz kosa za smeti pobrane teniske žogice ,vrgel lopar v glavo lastni hcerki in natakarju ob pomoci vec oseb zgrizel prst-pfej!!!!kolikokrat ga je preiskovala Kpk-zaradi korupcije ste pozabili!!!????bljak,bruh bruh

Ha ha (ni preverjeno)

Kangler-imas nas glas-ce bos kandidiral -bos zagotovo izvoljen za župana!!!!!ne daj se!nobenemu cetniku-zivel maribor-zivela slovenija!!

BOG I BATINA (ni preverjeno)

Hahahaha....a si se ti že rodil debil, al je to prišlo kasneje

In reply to by Ha ha (ni preverjeno)

janban

Hahaha, zagorac obljubil Kanglerju, da bo glasoval za njega z vsemi 6. lažnivimi up. imeni. Mogoče pa misli, da bo na volitvah dobil 6 glasovnic.

Ha ha (ni preverjeno)

jan ban-jugo retatdiranec-srp ti naj odreze cefurska jajca, kladivo pa mahne po glupi buci!!!kaj res sanjas da bo arsenovic se zupan!!????ostal bo kot propadli gostilničar ki mu bodo na koncu vse pobrali!!!grem stavit!!!!!15 milijonov kreditov!!se nekaj-cetnik ne mores pozabiti-kako so vam hrvati dali po pizdi cetinski-prav vam je-ponovo se sprema oluja-bando cetnici!!!stici ce vas bozja ruka

In reply to by janban

Le kaj bi bilo (ni preverjeno)

Pa iz koga se norcujete-kaki lokal-TO JE VELEBLAGOVNICA KVIK!arsenovic naj raje pove da je zahrbtno kupil po1e-m2!!seveda je bil edini kupec!to pac ni kriminal!!!

Starejše novice