Foto: PGD Bistrica ob Dravi
Mariborski policisti so v zadnjem dnevu obravnavali kar dva večja požara, in sicer v Peklu pri Mariboru in v Rušah. V Rušah je požar uničil kar devet osebnih avtomobilov in povzročil za 120 tisočakov evrov škode.

Včeraj, ob 18.35, so bili mariborski policisti obveščeni o požaru na delovnem stroju na območju Pekla pri Mariboru. Po prvih ugotovitvah kaže, da je tuja krivda za požar izključena.

Zgodaj zjutraj, okrog 1.20, pa so bili obveščeni o požaru v Rušah. Požar so pogasili gasilci treh prostovoljnih gasilskih društev.

Pri tem je bilo kar devet osebnih avtomobilov v celoti uničenih, ogenj pa se je razširil tudi na poslovni objekt.

V skupni vrednosti je tako, po nestrokovni oceni, nastalo za približno 120.000 evrov škode. Kriminalisti Policijske uprave Maribor so danes pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara ter vseh okoliščin dogodka.

Prijeta večja skupina tujcev

Včeraj so policisti Policijske postaje Gorišnica na območju Zavrča in Ptuja obravnavali več tujcev, ki so predhodno na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo.

Med 29 prijetimi tujci je bilo 16 državljanov Gane, štirje državljani Kameruna, dva Gvineje, dva Gambije, dva državljana Toga, državljan Malija, državljan Nigerije ter državljan Benina.

V postopku so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 381 klicev, od tega 92 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • 15 prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • pet povoženj živali,
  • 12 prijav kršitev javnega reda in miru, šest na javnem kraju in šest v zasebnem prostoru.

Starejše novice