Slika je simbolična (foto: Bobo).
Zaradi suma trgovanja z drogami odrejen pripor za šest osumljencev.

Kriminalisti nadaljujejo preiskavo, v okviru katere so prejšnji teden razbili mednarodno organizirano kriminalno združbo, osumljeno neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. 

Šest osumljenih oseb so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanjih zoper vse odredil pripor, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Podrobnosti preiskave, v okviru katere so kriminalisti v četrtek izvedli hišne preiskave v več slovenskih krajih in pri tem odvzeli prostost 20 osebam, še vedno niso znane. Več naj bi na policiji povedali na novinarski konferenci v prihodnjih dneh.

Po poročanju medijev je med osumljenci Kristijan Kamenik, ki je bil zaradi trgovine z drogo že večkrat obsojen, tudi v tujini. Javnosti je znan iz primera Tekačevo, v katerem pa je bil lani oproščen, s tem, da ta sodba še ni pravnomočna.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Kot v današnji izdaji piše časnik Večer, je Kamenik stopil pred preiskovalnega sodnika v nedeljo. 

»V tej fazi zaslišanja se je branil z molkom, sodnik je zoper njega odredil pripor,« je za časnik povedala Kamenikova odvetnica Maksimiljana Klinc Mlakar. Napovedala je, da se bo zoper sklep o priporu pritožila.

Iz kazenske ovadbe zoper dvajseterico je po navedbah Večera mogoče razbrati, da so kriminalisti v več let trajajoči preiskavi organizirani skupini, ki naj bi bila na veliko trgovala s kokainom, prestregli manj kot pet kilogramov te substance. Proti osumljenim naj bi pričeli zbirati obvestila na podlagi anonimne prijave.

Četrtkove aktivnosti kriminalistov so potekale na območju Policijskih uprav Maribor, Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Koper.

Starejše novice