Slika je simbolična.
Na območju Dornave je prišlo do eksplozije oziroma požara. Kot so sporočili policisti, je do eksplozije prišlo pri rokovanju s plinsko jeklenko.

Policisti so bili včeraj Policijske uprave Maribor obveščeni o eksploziji oziroma požaru v stanovanjski hiši na območju Dornave.

Po prvih ugotovitvah je do eksplozije prišlo pri rokovanju s plinsko jeklenko, pri čemer se je ena oseba lažje poškodovala. Materialna škoda po ocenah policistov znaša po nestrokovni oceni približno 50.000 evrov.

Vlom v stanovanjski hiši

V okolici Žetal policisti obravnavajo vlom v dve stanovanjski hiši. V eni ni bilo odtujenega ničesar, v drugi pa gotovina, pri čemer skupna materialna škoda znaša 2600 evrov.

Obravnavani tujci

Na območju Središča ob Dravi so ne nazadnje mariborski policisti obravnavali dve tujki, državljanki Afganistana, ki sta zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

Štiri tujce pa so zgodaj zjutraj prijeli na območju Ormoža, a postopki z njimi še potekajo.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 262 klicev, med temi 109 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • deset prometnih nesreč I. kategorije,
  • prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala
  • dvema voznikoma so zasegli vozili,
  • 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega šest v zasebnem prostoru.

Starejše novice