Slika je simbolična.
Mariborski policisti so obravnavali dve hudi prometni nesreči v zadnjem dnevu. Med drugim je v Miklavžu voznik v ovinku zapeljal s ceste in se prevrnil na streho.

Na območju Miklavža na Dravskem polju so policisti Policijske uprave Maribor včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo III. kategorije.

Po prvih ugotovitvah je voznik v ovinku zapeljal z vozišča, trčil ter se prevrnil na streho. Pri tem se je huje poškodoval, zaradi česar so ga odpeljali v bolnišnico. Voznik je zavrnil odrejen preizkus z indikatorjem alkohola, prav tako je zavrnil odrejen strokovni pregled. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Prav tako so policisti tudi na območju Pragerskega včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo III. kategorije. Voznik osebnega avtomobila je namreč trčil v peško, ta pa se je huje poškodovala in je bila odpeljana v bolnišnico. O nesreči policisti še zbirajo obvestila.

Ustavili močno vinjenega Ukrajinca

V Spodnjih Hočah pa so policisti obravnavali voznika, državljana Ukrajine, ki so ga policisti ustavili zaradi nezanesljive vožnje.

Ugotovili so, da vozi pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka kar 1,74 miligrama alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanja, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Obravnavani tujci

Na območju Šentilja so mariborski policisti ne nazadnje obravnavali dva tujca, državljana Afganistana, ki sta podala ponovno namero za mednarodno zaščito. Odpeljana sta bila v azilni dom.  

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 150 klicev, med temi 58 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • pet prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči III. kategorije,
  • en voznik je bil pridržan,
  • enemu vozniku so zasegli vozilo,
  • osem prijav kršitev javnega reda in miru, od tega tri v zasebnem prostoru.

Komentarji (1)

SLO (ni preverjeno)

Naravna selekcija a večkrat nastradajo nedolžni! Neverjetno koliko bedakov je na cesti!

Starejše novice