Slika je simbolična.
Štajerski policisti so v preteklem dnevu obravnavali več pomembnejših dogodkov.

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes,  prejel  173 klicev, od tega 70 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V navedenem obdobju so obravnavali:

  • šest kaznivih dejanj,
  • 23 prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometna nesreča II. kategorije,
  • eno prometna nesreča III. kategorije,
  • enajst prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnem kraju in 6 v zasebnem prostoru.

Zapeljal v nasprotno smer 

Okoli  10.  ure dopoldan so bili obveščeni, da voznik osebnega avtomobila, znamke  Nissan  Juke  na avtocesti A1, iz smeri Maribora v smeri Ljubljane, vozi  po  nasprotni  strani  avtoceste,  vozil pa bi ga naj starejši občan. 

Policisti  sicer  vozila  na  A1  niso  izsledili,  je  pa bilo z zbiranjem obvestil  ugotovljeno,  da  je po nasprotni strani avtoceste navedeno vozilo vozil  84-letni voznik, zoper katerega so policisti izvedli postopek in bo zoper  njega po vseh zbranih obvestilih podan obdolžilni predlog za sodišče v Mariboru.

Huda prometna nesreča 

Okoli  17.30  ure  smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti A5 na uvozu Pernica, v smeri Maribora, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. 37-letni  povzročitelj  je  vozil  z  vozilom po desnem prometnem pasu v smeri Maribora  in  nato zapeljal na levi prometni pas, ne da bi se prepričal, da lahko  to  varno stori glede na ostale udeležence, saj ga je v tem trenutku po  levem  prometnem  pasu  prehiteval 32 letni voznik osebnega avtomobila.

Zaradi  trčenja  v  desni  bočni  del udeleženca je 32-letni voznik izgubil nadzor  nad vozilom  in  zaradi tega trčil v varovalno ograjo ob izvozu za Pernico, pri tem je vozilo vrglo v zrak, po izjavah očividcev, pa je voznik padel  iz vozila in obležal na kraju. Na kraju so posredovali reševalci, ki so  poškodovanega  32 -letnika  odpeljali  v  UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju,  utrpel  pa  je  hude telesne poškodbe, vendar ni v življenjski nevarnosti. 

Avtocesta je bila za ves promet zaprta med 20.20 in 23. uro, za obvoz pa je poskrbel  vzdrževalec  avtoceste.  Policisti  bodo  zoper povzročitelja  napisali  kazensko ovadbo na pristojno ODT v Mariboru, zoper udeleženca  pa  bodo  izvedli  ukrep po znani analizi strokovnega pregleda, zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo pa mu bo izdan plačilni nalog.

Nedovoljeni prehod meje

Okoli  11.30 ure so bili s strani avstrijskih varnostni organov obveščeni, da  je  šest tujcev, od tega dva otroka, vsi državljani Rusije, nedovoljeno prestopilo  notranje meje EU in jih imajo zadržane na avtocesti na strateški točki  v  Šentilju. Po izvedenem postopku, vsi polnoletni državljani Rusije so  poravnali  globe,  so  bili tujci napoteni na območje Hrvaške, kjer imajo urejen status prosilca za azil.

Ob  17.  uri  so imeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na strateški  točki  v  Šentilju  v postopku državljana Albanije, ki je imel v evidencah   zabeležen   ukrep  prepovedi  vstopa  na  schengensko  območje. Policisti  so  zaradi  nedovoljenega prehoda notranje meje EU tujcu izrekli globo, po zaključenem postopku pa je bil tujec nastanjen v COT Postojna.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
sitna.sem (ni preverjeno)

Z užitkom objavljate, da je prekršek ali nesrečo povzročil "starejši občan" - poudarite starejši in dvakrat omenite. Res čudno, da še ta, ki je povzročil , da je vozilo vrglo v zrak,, ni bil "starejši občan", a ne!?

Starejše novice