Vir: bralka Mariborinfo, Cesta na Kumen, Lovrenc na Pohorju
Zaradi močnega dežja so včeraj gasilci posredovali na številnih intervencijah.

Največ intervencij je bilo v občini Lovrenc na Pohorju, kjer je na pomoč priskočilo Prostovoljno gasilsko društvo Lovrenc na Pohorju.

Ob 22.58 je v naselju Lovrenc na Pohorju meteorna voda zalila klet stanovanjskega objekta. Gasilci so vodo izčrpali.

Ob 23.15 so v naselju Kumen gasilci s protipoplavnimi vrečami preusmerili tok meteorne vode in preprečili poplavljanje objekta.

Ob 23.41 so na Strmi poti v Lovrencu na Pohorju gasilci s protipoplavnimi vrečami preusmerili tok meteorne vode in preprečili poplavljanje objekta.

Ob 23.52 so v ulici Rdeči Breg v občini Lovrenc na Pohorju gasilci s protipoplavnimi vrečami preusmerili tok meteorne vode in preprečili poplavljanje objekta. S prometno signalizacijo so zaprli cesto čez Vuhred, ker je neprevozna zaradi naplavin.

Ob 1.35 pa je v ulic Rdeči Breg meteorna voda zalila kleti stanovanjskih objektov. Gasilci so vodo izčrpali.

Previdno na poškodovanih cestah

Občina Lovrenc na Pohorju opozarja na previdnost in upoštevanje prometne signalizacije na cestah, ki so ponoči utrpele poškodbe zaradi zalednih vod in poplavljanja reke Slepnice

Kot so pojasnili, so gasilci in pristojne službe so že aktivirane ter že odpravljajo posledice poplav.

Še posebej prosijo za previdnost na cestah Slepnica - Hrastnikov vrh in na cesti po Vuhredu.

Zemeljski plaz je poškodoval hišo, stanovalce so preselili na varno

Ob 0.23 je v naselju Recenjak zemeljski plaz poškodoval stanovanjsko hišo in pomožne objekte. Gasilci so s pomočjo delovnega stroja začasno očistili plaz in okolico hiše.

Strokovne službe so pregledale plaz in izdale navodila za sanacijo, ki se bo nadaljevala v prihodnjih dneh.

Ker je bila možnost ponovnega plazenja, hiša ni primerna za bivanje, zato so stanovalce preselili na varno.

Gasilci so posredovali tudi v občinah Poljčane in Podvelka

Ob 22.36 sta v Zgornjih Poljčanah v občini Poljčane meteorna voda in blato zalila klet stanovanjske hiše. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Poljčane so vodo izčrpali, nudili pomoč pri čiščenju blata iz kleti in pranju dvorišča.

Ob 23.33 sta v naselju Hrastovec pod Bočem v občini Poljčane blato in meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Poljčane so vodo izčrpali, nudili pomoč pri čiščenju blata iz kleti in pranju dvorišča.

Ob 0.41 je v naselju Janževski vrh v občini Podvelka meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega in poslovnega objekta. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brezno Podvelka so vodo iz prostorov izčrpali. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Kaj se je včeraj še dogajalo?

Ob 2.33 je na Ulici heroja Šercerja v Mariboru prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo.

Posredovali so gasilci Gasilske brigade Maribor, ki so zavarovali kraj nesreče, posipali iztekle motorne tekočine in na vozilu odklopili akumulator.

Poškodovanega voznika so do prihoda gasilcev iz vozila izvlekli očividci, nato pa so ga prevzeli reševalci Nujne medicinske pomoči Maribor.

Starejše novice