Slika je simbolična.
Policisti so bili obveščeni o 34-letnem plezalcu, ki je odšel na plezanje, a se ni vrnil. Za njim je stekla velika iskalna akcija, pri čemer so moškega našli mrtvega.

Včeraj, 2. junija ob 13.22, so bili policisti Policijske uprave Nove Gorice obveščeni o tragični nesreči, ki se je zgodila na Gradiški Turi nad Vipavo. Med plezanjem se je namreč smrtno ponesrečil 34-letni moški iz Severne Primorske.

Moški je v jutranjih urah odšel na plezanje na Gradiško Turo, vendar se ni vrnil, kar je sprožilo iskalno akcijo za njim. 

Poleg policistov Policijske postaje Ajdovščina so sodelovali tudi policisti Gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica, reševalci Gorske reševalne službe Tolmin, skupina Ajdovščina in Gorska reševalna služba Ljubljana.

V iskanje pogrešanega so se vključili tudi helikopter slovenske policije z dežurno ekipo Gorske reševalne službe z Brnika.

Med plezanjem moški padel nazaj in omahnil v globino

V okviru iskalne akcije je bil pogrešani najden ob 14.27 približno 100 metrov severno od cerkve sv. Nikolaja pod stenami t.i. Draške Ture, a ni kazal znakov življenja.

Zdravnica Zdravstvenega doma Ajdovščina je kasneje na kraju potrdila smrt, zato je bila odrejena sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Po zbiranju obvestil so policisti ugotovili, da je pokojni plezal po smeri, imenovani Supernova. Po približno 50 metrih plezanja v lažjem delu smeri je iz neznanega vzroka padel nazaj in omahnil v globino proti izhodišču. 

Zaradi hudih telesnih poškodb je plezalec na kraju dogodka umrl. O tragičnem dogodku so obvestili tudi pristojne pravosodne organe, vključno s preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državnim tožilstvom v Novi Gorici.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CathyMcCarty (nepreverjen)

I’m making 80 US dollars for every hr. to finish some internet providers from home. I absolutely never thought it would try and be reachable anyway. My comrade mate got $13k just in about a month effectively doing this best task and furthermore she persuaded me to profit. Look at additional subtleties going to
this article..__________ https://onlineweb76.blogspot.com/

Berta graz (nepreverjen)

To debela berta samo namaze z kremo pa dalje gasa!!!!

Starejše novice