Slika je simbolična.
Na dvodnevni prireditvi 41 zasegov prepovedanih drog, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Mariborski policisti so na javni prireditvi na območju Ptuja 5. in 6. avgusta 2022 opravili poostren nadzor v okolici in na samem koncertnem prizorišču, ki ga je v dveh dneh obiskalo več tisoč obiskovalcev.

V času nadzora so v dveh dneh opravili 41 zasegov prepovedanih drog, in sicer 30 zasegov prepovedane droge konoplje, pet zasegov prepovedane droge amfetamin, trije zasegi prepovedane droge MDMA ekstazi, dva zasega prepovedane droge kokain, en zaseg MDMA kristalov.

Ko bodo zaključene vse analize zaseženih snovi in ko bodo v zvezi s tem zbrana vsa potrebna obvestila, bo uvedenih 34 t. i. hitrih postopkov o prekršku zaradi kršitve določil zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in pet obdolžilnih predlogov zaradi kršitve določil zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Obravnavani tujci

Policisti Policijske postaje Gorišnica so obravnavali osem državljanov Konga, Gvineje in Malija, postopki z njimi še potekajo, policisti Policijske postaje Ormož pa državljana Egipta, ki je zaprosil za mednarodno zaščito in bil odpeljan v azilni dom.

Jutri bodo tudi mariborski policisti izvedli poostren nadzor

V okviru izvajanja poostrenih aktivnosti s področja hitrosti in evropsko usklajenega nadzora hitrosti SPEED, ki na območju Slovenije poteka od 8. do 14. avgusta 2022, bodo policisti na območju Policijske uprave Maribor v torek, 9. avgusta 2022, od 7. do 14. ure, izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti po metodologiji 'Veriga'.

Cilj poostrenega nadzora je vplivati na voznike motornih vozil, da bodo spoštovali cestno-prometne predpise ter s tem prispevali k ugodnim in stabilnim prometno-varnostnim razmeram.

Kaj so policisti še obravnavali?

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 243 klicev, od tega 111 interventnih oziroma takšnih, da je bilopotrebno posredovanje  policije. V tem času so obravnavali štiri primere nedovoljenega prehoda čez državno mejo.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • deset kaznivih dejanj,
  • tri prometne nesreče I. kategorije,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, osem na javnih krajih in tri v zasebnih prostorih,
  • enemu kršitelju je bilo zaseženo vozilo,
  • 13 povoženj divjadi.

Komentarji (4)

Melkijar (ni preverjeno)

Kaj pa beli noski ? MDS ...nič ni bilo ?

Danvid (ni preverjeno)

Baje da drži ko pripelješ skoz trojane je že v luftu 0.5,zdaj pa kot pravijo dobiš še bonus 0,5 gram,kot kaže je štajerski konec'predvsem Maribor,na zelo slabem glasu.Jaz tam otroka šolati sigurno ne bi dal.

sommelier (ni preverjeno)

Ne ga dat šolat naj bo po fotru.

In reply to by Danvid (ni preverjeno)

gost512412 (ni preverjeno)

droge do vedno na takših prireditvah... policaji so pa srečni ka majo delo...

Starejše novice