Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Mariborski policisti so ustavljali voznika, ki pa se na njihove znake ni zmenil. Ko je vozilo vendarle ustavil, so policist ugotovili, da vozi neregistriran avto, z napačnimi registrskimi tablicami. Pri tem so našli tudi posušene rastlinske delce.

Policisti Policijske postaje Maribor II so včeraj zvečer obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki ni ustavil na znake policistov in je z vožnjo nadaljeval.

Ko je vozilo vendarle ustavil, so policisti v postopku ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo, z nameščenimi registrskimi označbami, ki niso pripadale temu vozilu ter brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper moškega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V postopku so mu bili zaseženi tudi posušeni rastlinski delci in po analizi snovi, bo zoper kršitelja uveden hitri prekrškovni postopek 

Po avtocesti vozil 205 kilometrov na uro

Policisti Specializirane enote avtocestne policije Maribor so včeraj obravnavali dve večji prekoračitvi hitrosti na Podravski avtocesti A-4.

34-letni državljan Avstrije je z osebnim vozilom vozil s hitrostjo 200 kilometrov na uro, 57-letni državljan Slovenije pa s hitrostjo 205 kilometrov na uro.

Oba sta prejela plačilni nalog v višini 1200 evrov in devet kazenskih točk.

Poostren nadzor prometa

Med 4. in 10. julijem bodo na območju države potekale aktivnosti za večjo uporabo varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov med vožnjo. 

V okviru teh bomo na območju Policijske uprave Maribor v ponedeljek, 4. julija 2022, od 7. do 14. ure, izvajali poostren nadzor cestnega prometa nad uporabo varnostnih pasov pri voznikih in potnikih motornih vozil ter nad uporabo ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok.

Namen poostrenega nadzora je vplivati na povečanje uporabe varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok ter s tem vplivati na zmanjšanje negativnih posledic prometnih nesreč, opozarjajo mariborski policisti.

V poostrenem nadzoru pa bodo policisti ugotavljali tudi druge kršitve cestno-prometnih predpisov, ki vplivajo na varnost cestnega prometa.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 221 klicev, od tega 89 interventnih, oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tudi primer nedovoljenega prehoda čez državno mejo.

V opisanem času smo obravnavali še:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • 13 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije,
  • šest povoženj divjadi,
  • enemu vozniku je bilo zaseženo vozilo, ga je vozil,
  • 19 prijav kršitev javnega reda in miru, 14 na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih,
  • požar,
  • nesrečo pri delu.

Starejše novice