Mariborski policisti so odvzeli prostor 30-letnemu Mariborčani, ki je utemeljeno osumljen petih kaznivih dejanj. Moški je osumljen vloma, drzne tatvine, še dveh tatvin in predrzne vožnje v cestnem prometu na območju Maribora in okolice.

Možje v modrem so ugotovili, da je osumljeni vlomil v trgovino, kjer je izvršil drzno tatvino in še tatvine na območju Maribora. Pri kaznivem dejanju v trgovini so zaposleni zaklenili vrata, da bi mu preprečili beg, vendar je 30-letnik razbil vrata in s kraja pobegnil.

Nato je z odtujenim avtomobilom predrzno vozil po Mariboru, se ni ustavil na znake policistov in bežal pred njimi. Kot smo že sinoči poročali se je beg zgodil okoli 15. ure, med njim pa je ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu.

Večkrat je prevozil rdečo luč na semaforju, ogrožal pešce na prehodih za pešce, na koncu pa še namerno trčil v službeno vozilo policije.

Ukradeno vozilo je Mariborčan nato pustil na območju Tezna v Mariboru in s kraja pobegnil. Po zaključku policijske preiskave je bil osumljeni priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na okrožnem sodišču v Mariboru, kateri je zoper njega odredil pripor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice