Foto: Policijska postaja Podlehnik
Policisti Policijske uprave Maribor, natančneje podlehniški policisti, so v tovornem delu vozilu v jutranjih urah odkrili 30 tujcev, med njimi pa se je skrival tudi član hudodelske združbe.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 255 klicev, od tega 90 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tudi tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so mariborski policisti obravnavali še:

  • 13 kaznivih dejanj,
  • 13 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali,
  • sedem povoženj živali,
  • enemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • osem prijav kršitev javnega reda in miru, štiri na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • dve nesreči pri delu.

Nedovoljeno prestopil državno mejo in si prislužil globo

Včeraj dopoldne so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so ga oglobili in zavrnili nazaj na Hrvaško.

V priklopnem vozilu odkrili štiri skrite tujce

Včeraj ob 12.00 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu srbskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Srbije, odkrili štiri skrite tujce, dva državljana Bangladeša, državljana Afganistana in državljana Mjanmara, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Med prijetimi tujci tudi član hudodelske združbe

Policisti Policijske postaje Podlehnik so včeraj, v jutranjih urah, na območju Podlehnika zaustavili voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk. Šlo je za 20-letnega državljana Ukrajine, ki je v tovornem delu vozila prevažal 30 tujcev, po 15 državljanov Bangladeša in Pakistana, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo in prebivanje v njej.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je bil v opisani skupini tujcev tudi 31-letni državljan Pakistana, ki je član hudodelske združbe in je bil zadolžen za to, da je tujce peš, nezakonito, spravil čez državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo.

Oba osumljenca sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper oba odredil sodno pridržanje. Za ostalih 30 tujcev potekajo postopki za vrnitev hrvaškim varnostnim organom.

Foto: Policijska postaja Podlehnik
Foto: Policijska postaja Podlehnik

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TABORČAN (nepreverjen)

KOMBI ZAŽGAT Z VSEBINO

Zikollino (nepreverjen)

ali je tebi bik v glavo prdnil
da si tak fuknjeni

In reply to by TABORČAN (nepreverjen)

Starejše novice