Slika je simbolična (foto: Bobo).
Policisti so izsledili enega izmed storilcev, ki so maja prejšnje leto zamaskirani grobo napadli in oropali lastnika hiše in njegovo partnerico. Storilcu grozi do 15 let zapora.

V noči iz 18. na 19. maj lani, so celjski policisti na Frankolovem obravnavali rop. Najmanj trije zamaskirani moški so potem, ko so pred hišo onesposobili varnostne kamere, vlomili v hišo in v spalnici grobo napadli lastnika, ju zvezali z vezicami in lepilnim trakom ter temeljito preiskali prostore.

Ukradli so več gotovine in zlatnine, prenosni računalnik in fotoaparat ter osebno vozilo, s katerim so se odpeljali s kraja. Ko sta se lastnika uspela rešiti, je lastnica stekla do soseda in ga prosila, da o ropu obvesti policijo.

Vozilo, ki so ga roparji uporabili pri begu, so policisti s pomočjo podatkov občana, nekaj dni po ropu, našli na območju Trojan in ga vrnili lastnikoma.

»Storilci so rop izvedli na izredno premišljen, brutalen in nasilen način. Oškodovanca so načrtno izbrali in se na rop dobro pripravili,« pravijo celjski policisti.

Storilci grozi do 15 letne zaporne kazni

Z zbiranjem obvestil in ostalimi preiskovalnimi dejanji so policisti Policijske uprave Celje ugotovili, da je v ropu sodeloval 42-letni moški doma z območja Kopra, z začasnim bivališčem na območju Ljubljane, ki smo mu konec prejšnjega tedna odvzeli prostost in ga pridržali.

S kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

42-letni storilec je bil v preteklosti že obravnavan in pravnomočno obsojen za kazniva dejanja nasilništva, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, lahke telesne poškodbe, grdega ravnanja, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, izsiljevanja in velike tatvine.

Tokrat mu za storjeno kaznivo dejanje grozi do 15 let zaporne kazni. S preiskavo in iskanjem ostalih osumljenih celjski policisti nadaljujejo.

Starejše novice