Na spletnem omrežju Facebook se je pojavil zapis migranta iz Maroka, ki se je podpisal z X. Navaja, da naj bi ga slovenski policisti ob prihodu čez mejo brutalno pretepli.

Migrant iz Maroka je na družbenem omrežju Facebook objavil zapis, v katerem je zapisal, da naj bi ga po prečkanju meje med Hrvaško in Slovenijo, prijeli policisti blizu Novega mesta in ga brutalno pretepli.

Po brcah in udarcih naj bi ga odpeljali na policijsko postajo, tam pa naj bi podpisali papirje namesto njega in mu branili odvetnika ter telefonski klic.

Čez noč naj bi ga pustili v majhni sobi, zjutraj pa naj bi ga predali hrvaški policiji. Tudi zagrozili naj bi mu, da če bo zaprosil za azil v Sloveniji, ga »bodo odpeljali v hribe in ga pustili divjim živalim«, navaja migrant.

Odziv policije

Iz Policijske uprave Novo mesto za Ljubljanainfo odgovarjajo, da »do sedaj niso obravnavali oziroma zaznali takšnih primerov, tudi pri vlaganju prošenj za azil.«

Pojasnjujejo, da so v mesecu avgustu imeli na območju Policijske uprave Novo mesto dva postopka z domnevnima državljanoma Maroka - dva različna v dveh različnih postopkih:

»V nobenem ni bilo zaznati posebnosti in v nobenem od teh postopkov nista sodelovala samo dva policista,« razlagajo za Ljubljanainfo.

V zapisu Maročana na Facebooku so navedene želje po poroki s Slovenko, ki naj bi jo spoznal v Bosni in Hercegovini: 

»Potem takem obstajajo tudi druge, lažje in bolj direktne poti do organov v Republiki Sloveniji, vključno s pritožbami nad nehumanim ravnanjem. V tem kontekstu pisanje ne deluje več verodostojno - ne po vsebini ne po opisu dogajanja,« povedo iz Policijske uprave Novo mesto.

Za Ljubljanainfo iz policije še povedo, da policisti postopke s tujci, prijetimi pri nezakonitemu prestopu državne meje, izvajajo zakonito, strokovno in v skladu s pravili policijske taktike, kjer se srečujeta humanitarni in varnostni vidik postopkov. 

Kljub temu bodo navedbe še dodatno preverili.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vanek76 (nepreverjen)

Ni neka grožnja, divje živali ga sigurno nebi preteple.

neverjem vam (nepreverjen)

Pod sedanjim nedemokratičnim režimom se še nad naše ljudi spravljajo, še pomnite kaj so delali s protirežimskimi protestniki v Ljubljani. Zakaj mu ne bi verjeli...

pohorskisvizec

Tale mi ne deluje verodostojno, preveriti kaj se je zgodilo, morda je bil premikasten že na Hrv., kjer je klasika!

Marac (nepreverjen)

Ne verjamem. Migranti bi storili vse, da bi prišli na sever. Če pa se pa je že kaj zgodilo, je verjetno sam izzval.

miha borštnik (nepreverjen)

to je napisala njegova slovenska prijateljica.podoben dogodek smo imeli v kolesarski zvezi maribor

Gospod (nepreverjen)

Nehumano je to, da je tip prišel iz Maroka, varne države ter na silo hoče v Slovenijo. Te poškodbe pa je verjetno dobil od padca ali pa kaj manjšega. Če bi ga kdo pretepel dvomim da mi sploh še karkoli govoril.

Starejše novice