Slika je simbolična.
Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Nova Gorica je bil danes dopoldne obveščen o nesreči v gorah.

Kot so sporočili, so bili obveščeni o gorski nesreči na Mali Mojstrovki, območje policijske postaje Bovec, kjer je prišlo do večjega snežnega plazu.

Na Mali Mojstrovki prišlo do snežnega plazu

Po prvih podatkih naj bi snežni plaz odnesel osem ljudi, vendar se je pozneje izkazalo, da jih je bilo v nesreči udeleženih sedem. Kot je za STA sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik, so nesrečo preživeli ampak so poškodovani.

Glede na prva zbrana obvestila je skupina sedmih oseb odšla na Malo Mojstrovko po Župančičevem  grebenu. Ko so prišli izven grebena jih je odnesel snežni plaz v dolžini približno sto metrov. Pri tem so vse osebe utrpele telesne poškodbe, med njimi je bilo več oseb huje telesno poškodovanih

Na kraju dogodka so zelo slabe vremenske razmere in je slaba vidljivost (megla), reševanje ponesrečenih pa je zelo zahtevno in dolgotrajno, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Reševalna akcija je trenutno še v teku. V njej sodelujejo gorski reševalci gorskih reševalnih služb Bovec, Kranjska Gora, Rateče in Mojstrana ter dva helikopterja Slovenske vojske s predstavniki združene ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči Gorske reševalne zveze Slovenije in Letalske policijske enote, so naknadno sporočili z gorske reševalne zveze.

Oba helikopterja sta po njihovih navedbah na terenu, vendar njuno delo ovira megla.

Komentarji (7)

pohorc (ni preverjeno)

doma bi bili za tak praznik
Po mojem so to pacienti
sodobnih levo fašističnih strank
ki ne spoštujejo krščanskih
praznikov in vrednot
pa jih je nekdo kaznoval
s snežnim plazom
Enostavno povedano
Če bi bili doma in v okviru
svoje družine praznovali Veliko noč
jih plaz ne bi odnesel
v večna lovišča

Katja7 (ni preverjeno)

Kam rinejo??????Brez možganov na tak teren????Menda bi se pa vsaj morali zavedati nevarnosti.Mislim,.....sami krivi,čist iskreno.

Fischer (ni preverjeno)

Vse zaračunat budalam. Aja, to moramo vsi mi državljani plačevat kot vandrarije s falconom.

ovi (ni preverjeno)

kaja in zgornji - ne kvasita neumnosti - so imeli jajca (za razliko od vaju)- nesreča se zgodi...ne- plačanci (btw.- to pot sem prehodil dan prej brez problemov- a ne, INVALIDI (Karma pa to...)- in vidva ne bosta plačala nič - sta že...
pa lep večer

In reply to by Fischer (ni preverjeno)

Sky (ni preverjeno)

Ti si pa res neumni sroutek,da take kvasiš. Noben trotl ne gre v takem vremenu v gore, če bi bili pravi planinci bi to vedeli, s tabo vred. Eni se pač imajo za več. Taka reševanja bi mogli vse zaračunat,pa me zanima,če bi še kam rinli.

In reply to by ovi (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Hahah ovi..prehodil si jo. Katere dereze in cepine upor? Kje je vstop v Župančičevo grapo? Katera grapa je levo od nje?Katera je grapa skrajno levo od Župančičeve in ime nje?Vodnik in gorski reševalec bi moral poznati teren in razmere.Toliko!

In reply to by ovi (ni preverjeno)

Leka (ni preverjeno)

Berem ,da je skupino vodil gorski vodnik v prostem času ? To je vprašanje za GRS .

Starejše novice