Štirje državljani Bosne in Hercegovine in en Makedonec so na mariborskem gradbišču delali na črno, obenem pa so v Sloveniji bivali brez dovoljenja.

Iz Policijske uprave Maribor poročajo o petih tujih državljanih, ki so pri nas opravljali delo na črno, obenem pa so tukaj bivali brez ustreznega dovoljenja. 

Prekrškarje odkrili med kontrolo gradbišča

Včeraj dopoldan so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor na Koroški cesti v Mariboru opravili kontrolo gradbišča in ugotovili, da so štirje državljani Bosne in Hercegovine, stari 35 do 46 let, in 44-letni Makedonec, opravljali dela brez ustreznih dovoljenj in da v naši državi nimajo urejenega statusa oziroma nimajo izdanih dovoljenj za prebivanje.

Državo morajo zapustiti v sedmih dneh

Ker so tujci na območju Slovenije prebivali nezakonito, so jim policisti v prekrškovnem postopku izdali plačilne naloge zaradi kršitve zakona o tujcih. Prav tako so jim izdali odločbe o vrnitvi, s katerimi jim je bil določen sedemdnevni rok za zapustitev države. O ugotovljenih kršitvah so policisti obvestili tudi Finančno uprave Republike Slovenije.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja zaposlovanja na črno pa bodo policisti ovadili tako pravno osebo kot tudi odgovorno osebo podjetja, ki jih je zaposlilo.

 

*Slika je simbolična.

Starejše novice