Slika je simbolična.
Na Štajerskem je v zadnjem dnevu prišlo do kar dveh nesreč pri sankanju. Eno osebo so morali s helikopterjem prepeljati v Univerzitetni klinični center Maribor.

Prva nesreča se je zgodila včeraj, ob 10.17, v naselju Jurovski Dol, natančneje v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, ko se je pri sankanju poškodovala oseba, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Zaradi nedostopnosti terena so bili aktivirani gasilci PGD Sveti Jurij, ki so poškodovano osebo prenesli do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Druga nesreča pa se je zgodila le uro pozneje, ob 11.19, in sicer v naselju Čadram v občini Oplotnica, ko se je prav tako pri sankanju huje poškodovala oseba.

Gasilci PGD oplotnica so reševalcem nujne medicinske pomoči nudili pomoč pri prenosu in zavarovanju kraja pristanka helikopterja Slovenske vojske, ki je poškodovano osebo prepeljal v Univerzitetni klinični center Maribor.

Policisti Policijske uprave Maribor pa so sporočili, da se je na smučišču na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica včeraj popoldne poškodoval 59-letni smučar.

Ta se je huje poškodoval po tem, ko je med smučanjem zavil in padel.

Komentarji (3)

stevo z banja luke (ni preverjeno)

tudi jaz včasih padem ko zavijam po pločniki
ko grem domov

pohorskisvizec

Stevo, koliko ga prej spiješ?

stevo z banja luke (ni preverjeno)

3 dni pa je kišta prazna

In reply to by pohorskisvizec

Starejše novice