Mariborski policisti in kriminalisti so ta vikend izvajali poostren nadzor s področja uporabe prepovedanih drog na javni prireditvi na območju PU Maribor. Odkrili so kar 146 različnih količin prepovedanih drog, osumljencema grozi celo do 10 let zapora.

Na javni prireditvi, neuradno naj bi šlo za StellarBeat Music festival na akumulacijskem jezeru v Rogozi, so med nadzorom zasegli 146 različnih količin prepovedanih drog.

V 87 primerih je šlo za konopljo, 29-krat so zasegli še tabletke ecstasy, 16-krat amfetamine, 9-krat kokain, po enkrat pa heroin, hašiš, halucinogene gobiec, MDMA kristale in LSD.

Preprodajalcema grozi do 10 let zapora

Policisti bodo uvedli 120 hitrih postopkov o prekršku, podali pa bodo tudi pet obdolžilnih predlogov pristojnim sodiščem, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Na okrožno državno tožilstvo bosta podani tudi kazenski ovadbi zaradi utemeljenega suma storitev kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter neupravičenega prenašanja prepovedanih drog z namenom nadaljnje prodaje.

Prvemu osumljencu je bilo zaseženih 30 tabletk ecstasy, drugemu pa 18. Za kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

Starejše novice