Slika je simbolična.
Ptujski policisti so med preteklim koncem tedna obravnavali več pomembnejših dogodkov.

V petek, 9. junija, so na Spodnji Hajdini obravnavali vlom v skladišče, od koder je neznanec odtujil več novih pnevmatik. Po vseh zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo. 

V enoti so obravnavali kaznivo dejanje goljufije pri najemu posojila preko spleta. Evidentirali so kaznivo dejanje in sladi odstop na pristojno enoto ormoške policije. 

Na Ptuju so v trgovini obravnavali tatvino denarnice z vsebino iz torbice v nakupovalnem vozičku. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo. 

V Doliču so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, katero je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil neznani voznik, ki je s kraja peš pobegnil. Za neznanim voznikom še zbirajo obvestila, ob izsleditvi pa bodo zoper njega izvedli ustrezni ukrep. 

Na Ptuju so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prijavitelja motila glasna glasba iz lokala. Kršitelju, ki je glasbo predvajal, so izdali plačilni nalog. 

V soboto pa ponovno vandalizem v ptujskem parku 

V soboto, 10. junija, so obravnavali poškodovanje objektov v Mestnem parku, kjer so neznanci v Dravo zmetali koše, poškodovali gugalnico in kolo ter trampolin. Prejeli so prijavo, opravili ogled kaznivega dejanja in v zadevi zbirajo obvestila za izsleditev neznanega storilca. 

Intervenirali so na Ptuju, kjer sta se sprla zunajzakonska partnerja. Kršitelju so izdali plačilni nalog. 

Intervenirali so v eni izmed prodajaln na Ptuju, kjer je varnostnica pri tatvini prehrambnih izdelkov zalotila storilko in jo zadržala do prihoda policistov.

Odgovorna oseba podjetja je umaknila predlog za pregon. Zadevo bodo zaključili s poročilom na državno tožilstvo. 

Na policijski postaji so prejeli prijavo za kaznivo dejanje zatajitve. Neznanec je našel mobilni telefon, ki ga je izgubila oškodovanka in si ga protipravno prilastil. S tem jo je oškodoval za štiristo evrov. Sledi zbiranje obvestil za izsleditev neznanca in kazenska ovadba na ptujsko državno tožilstvo. 

V Lovrencu na Dravskem polju so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je ženska žalila in napadla sosedo in jo lahko telesno poškodovala. Po zbranih obvestilih bodo zoper storilko podali kazensko ovadbo na ptujsko državno tožilstvo. 

V Zabovcih so posredovali po prijavi anonimnega klicatelja, da je moten z glasno glasbo. Patrulja kršitve ni zaznala, zato so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom. 

Na Ptuju so obravnavali dejanje grožnje s strani neznanca. Sledi zbiranje obvestil za neznancem in kazenska ovadba na ptujsko državno tožilstvo. 

V Spodnjih Jablanah so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je kršitelj napadel in žalil varnostnike na javni prireditvi. Ob prihodu policistov s kršitvijo ni prenehal, temveč je žalil še policiste. Zoper kršitelja je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog. 

V Vitomarcih so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je neznanec zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v parkiran osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil za neznancem, ob izsleditvi pa bo zoper njega izveden ustrezen ukrep. 

V Kidričevem so obravnavali vlom v trgovino. Opravili so ogled kraja, zbirajo obvestila za neznancem, po zbranih obvestilih pa bodo podali kazensko ovadbo na ptujsko tožilstvo. 

V nedeljo pa ugriz psa

V nedeljo, 11. junija, so v Zabovcih obravnavali kršitev, kjer je pes, ki ga je vodila lastnica na povodcu, ugriznil občana na kolesu in ga poškodoval. Zoper lastnico sledi hitri postopek. 

Komentarji (1)

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

HAHAHA LE KAKO LAHKO UŽALIŠ VARNOSTIKA .ČE NE ZNA SLOVENSKO

Starejše novice