Slika je simbolična.
Na Hrvaškem se je na reki Dravi v bližini Osijeka zgodila podobna nesreča, kot se je pred dnevi v Sloveniji v bližini Vidma. Trije moški so padli v vodo po tem, ko se je prevrnil kanu. Dva so rešili, tretjega moškega še vedno iščejo.

Sobotno popoldansko uživanje s prijatelji na Dravi pri Osijeku se je za tri moške sprevrglo v nočno moro. 

Kot poroča Jutarnji list se je prevrnil kanu, v katerem so bili trije moški. Ti so se znašli v reki in pričeli plavati proti nabrežju. Njihovi prijatelji, ki so se prav tako s kanuji vozili po Dravi, so se medtem že vrnili in niso slišali, da so v težavah. 

Na pomoč jim je priskočil moški na vodnem skuterju, 30-letnik pomoč odklonil

Da so moški padli v vodo, je opazil Osječan, ki se je do njih zapeljal z vodnim skuterjem in jim ponudil pomoč. Dva moška sta se prijela za skuter, medtem ko se je 30-letnik držal kanuja in mu rekel, da ne potrebuje pomoči in da bo sam priplaval na obalo.

Ko so z vodnim skuterjem prišli do obale in se obrnili proti vodi, so videli le kanu, ne pa tudi 30-letnika.

Njegovi prijatelji so takoj poklicali policijo, moški z vodnim skuterjem pa se je vrnil v reko, vendar moškega ni več videl. 

Kmalu so prispeli potapljači, ki so nato več dni iskali mladeniča, vendar neuspešno, poroča Jutarnji list. 

Podobna nesreča pri nas se na srečo ni končala tragično

V nedeljo se je v bližini naselja Dravci zgodila nesreča, ki bi se kaj hitro lahko končala tragično.

Zaradi povečanega pretoka reke in nastalih brzic so se na sotočju Dravinje in Drave prevrnili trije čolni. V vodo je padlo 11 oseb, tri pa so morali odpeljati v bolnišnico.

Na intervenciji je sodelovalo 73 gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva Videm, Ptuj, Tržec, Leskovec Stojnci in Nova vas, ki so sprožili reševalno in iskalno akcijo na reki na dolžini sedmih kilometrov. 

Ponesrečeni so se iz reke rešili sami. Gasilci so vsem udeleženim v nesreči nudili prvo pomoč, dve osebi pa sta bili odpeljani v Splošno bolnišnico Ptuj.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dejan svinskoglavi (nepreverjen)

kaki padel
eden ga je v dravo fuknil

Starejše novice