Slika je simbolična.
Policisti Policijske uprave Kranj so sporočili, da so izsledili pogrešanega M. Z. iz Kranja. Pogrešani je bil izsleden živ in je z njim vse v redu.

Iskanje od 11. septembra 2023 pogrešanega M. Z. iz Kranja je vse od prijave pogrešanja do izsleditve potekalo usklajeno, intenzivno in proaktivno med slovensko in italijansko policijo, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Pogrešanega je 27. septembra 2023 našla italijanska policija, na območju kraja Otranto v Italiji.

V primeru pogrešanih oseb in njihove izsleditve slovenska policija izvaja vrsto ukrepov, so ob tem pojasnili policisti.

Poleg ukrepov iskanja, ki jih slovenska policija vnese v nacionalno bazo pogrešanih oseb, v schengenski informacijski sistem in v Interpolovo bazo pogrešanih - iskanih oseb, slovenska policija neposredno komunicira in si izmenjuje informacije tudi s tujimi uradi Interpola in SIREN preko Nacionalnega biroja Interpola Ljubljana, Urada SIRENE Slovenija in mreže policijskih atašejev. In tako je bilo tudi v tem primeru.  

Policija je vztrajno preverila vsak najmanjši možni indic, podatke svojcev in informacije občanov. Jih takoj ovrednotila in si jih sproti izmenjavala preko mreže policijskih atašejev in Interpola, so sporočili.

»Tako gre zahvala vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izsleditvi pogrešanega in s tem pripomogli k uspešnemu zaključku mednarodnega iskanja,« so še sporočili policisti. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice