Za odziv na incident, v katerem so mladoletni dijaki Tehniškega šolskega centra Maribor v podhodu na mariborski glavni avtobusni postaji pretepli svojega sovrstnika, smo znova povprašali ravnatelja šole.

Podobno kot policisti Policijske uprave Maribor je tudi ravnatelj Tehniškega šolskega centra Maribor Darko Kukovec redkobeseden glede brutalnega pretepa mladoletnega dijaka s strani prav tako mladoletnih vrstnikov.

Na vprašanja, ki smo jih naslovili nanj, je odgovoril le, da za incident, ker se ni zgodil na šoli, ni pristojen: »Ker se dogodek ni zgodil v šoli, po zakonodaji nisem pristojen in sem zadeve predal policiji.«

Tako ravnatelj šole ne razkriva, ali so krivci že zakrivili kaj podobnega oziroma bili obravnavani zaradi neprimernega obnašanja, niti, če so bili za svoja dejanja, v kakršni koli meri s strani šole kaznovani. Vsa odgovornost je trenutno na policistih, ki dogodek preiskujejo.

Teče intenzivna preiskava, vsi vpleteni so mladoletni

Policija je bila s primerom sicer seznanjena v petek, torej istega dne, ko smo incident razkrili na Mariborinfo. Tedaj so možje v modrem začeli z zbiranjem obvestil glede surovega pretepa.

Na Policijski upravi Maribor policisti v zvezi s primerom vodijo intenzivno preiskavo kaznivega dejanja. »Po do sedaj zbranih obvestilih obstajajo razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje nasilništva,« izpostavljajo mariborski policisti.

Pri tem dodajajo, da iz razloga interesa preiskave več informacij o dogodku v tem trenutku ne morejo nuditi.

»Ker pa se je izkazalo, da so vsi udeleženci tega dejanja mladoletniki, ki so po zakonu o varstvu osebnih podatkov posebej zaščitena kategorija oseb, tudi po zaključku preiskave ne bomo nudili dodatnih informacij o podrobnostih dejanja in preiskave,« poudarjajo na Policijski upravi Maribor.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Narobe, zakaj (nepreverjen)

sciti nasilne dijake oz. divjake?

Default (nepreverjen)

Pankrti Balkana

Starejše novice