Osnovna šola 8 talcev Logatec žaluje za učenko osmega razreda, ki je končala svoje življenje.

Osnovna šola 8 talcev Logatec je danes sporočila, da je življenje končala njihova učenka, ki je obiskovala osmi razred.

V obvestilu staršem so zapisali: »Žal vam moramo sporočiti, da je umrla naša učenka. Ob dogodku smo vsi globoko pretreseni. O smrti smo obvestili tudi učence.«

Na spletni strani so objavili čustveno slovo in dodali, da ne premorejo besed, ki bi izrazile njihovo bolečino

Pomembno poiskati pomoč

Šola je razkrila vzrok smrti, obenem pa poudarila, da moramo pri stiski poiskati strokovno pomoč

»Vzrok smrti je bil samomor. Verjetno nikoli ne bomo vedeli, zakaj se je naša učenka odločila končati svoje življenje.

Vemo pa, da je vsak samomor posledica zapletenega delovanja različnih dejavnikov. Zato je zelo pomembno, da poiščemo strokovno pomoč, če se ne počutimo dobro in si sami ne znamo več pomagati.«

Viri pomoči

Prvi vir strokovne pomoči je izbrani osebni zdravnik. Po potrebi bo predpisal zdravljenje, napotil k specialistu - kliničnemu psihologu ali psihiatru - ali na druge oblike pomoči.

Kadar je stiska zelo huda in vaš osebni zdravnik ni dosegljiv, se lahko obrnete neposredno na:

  • dežurnega zdravnika,
  • dežurno ambulanto najbližje psihiatrične bolnišnice,
  • reševalno službo - 112 - ali
  • urgentno psihiatrično ambulanto v Centru za izvenbolnišnično psihiatrijo v Ljubljani - 01 475 06 70.

Za podatke o ustreznih oblikah pomoči ali samo za podporo in pogovor se lahko obrnete tudi na telefone za pomoč v stiski:

  • Klic v duševni stiski 01 520 99 00 - vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj.
  • Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123 - 24 ur na dan, vsak dan. Klic je brezplačen.
  • Društvo SOS telefon za ženske in otroke žrtve nasilja 080 11 55 - od ponedeljka do petka med 12. in 22. uro; ob sobotah, nedeljah in praznikih med 18. in 22. uro.
  • Tom telefon za otroke in mladostnike 116 111 - vsak dan med 12. in 20. uro. Klic je brezplačen.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Bombek (ni preverjeno)

Posledica nesmiselnih nezakonitih Covid ukrepov nad otroci.!❗️🦠💉😷👱‍♀️😔😢Še večje posledice več generacij otrok, ki oblastniki in kvazi zdravstvena stroka brez zdravega razuma prisiljuje otroke z nošenjem mask, testiranja in cepljenja.!❗️👨‍🦳🧓☝️📄👨💉👧🧒😷😔😡Namerno ogrožajo zdravje otrok in državljanov z nesmiselnimi ukrepi.!❗️📄☝️😡 Zdaj pa naj učiteljice z ravnateljem ali ravnateljico kazensko odgovarjajo.! Moje sožalje družini.!

Danvid (ni preverjeno)

++++++

In reply to by Bombek (ni preverjeno)

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Slaba samopodoba in depresije zaradi vseh družbenih pritiskov: lajki na Instagramu, Facebooku ... Popolnost navzven, idealne postave, ki nam jih mediji vsiljujejo. Otroci so zal zaradi takih stvari zelo zakompleksani. Kaj pa se je dogajalo s to punco pa ne vemo. Lahko so razlogi čisto drugje in dvomim,da zaradi corona ukrepov. Mladi se s tem ne ukvarjajo toliko kot starci. Se cepijo, nosijo maske brez problema in živijo naprej. Večje probleme imajo njihovi starši.

Yayo (ni preverjeno)

Zakaj dvom in izključiti Covid ukrepe kot razlog za samomor ?

In reply to by Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Pizda, zdaj imate vsi polna usta sočutja in kao skrbi ... kje ste bili prej? Zdaj glumite kaj vem kaj, v resnici pa se vam jebe ... dejstvo je, da niste opravili svojega dela, za katerega ste plačani ... vsi marš na sončno upravo ... staršem sožalje!

Hanzo (ni preverjeno)

Šola je komunistična indoktrinacijska ustanova ki je narejena da te psihično uniči tako da te naredi v delavca ki bo sledil avtoriteti in nebo imel svoje kreativnosti, ni čudno da je okoli šole sama depresija, skregane družine, sama beda in trpenje, sama bedarija, uničila pol mojega življenja, stres, enormni stres vsak dan in terorizacija kaj bo znami če nebomo do jutri neke kurčeve naloge rešli, tako da moraš sedet na trdih stolih in bulit v knigo do 11 ali 1 ponoči, totalno nezdravo za mladega ki mora dobit dovol spanca in bit sproščen, to je ravno poanta, da te od malega sabotirajo in da postaneš pri 30ih še vedno sinek in odvisen od komunističnega sistem, si že bolan in bolehavi, to je največja ovira iz tega labirinta na tem planetu v večini "držav", malokdo pride ven z drugačnim pogledom na svet, ovce še vedno mislijo da rabiš šolo če si kaj na svetu, to samo velja ker smo sužnji in so elite zgradile sisteme okoli nas in drugače "ni možno", ampak v resnici če imaš dovol moči lahko to vse okoli obrneš.

V resnici je polno zank iz katerih se da tudi znotraj sistema, ne rabiš imet veliko dnara da se upreš in večino stvari zaobideš, ampak vse je dinamično, zanke se krčijo in pas se zateguje iz leta v leto iz mesca v mesec. Recimo srednje šole sploh nerabiš obiskovat, samo počakaš da dopolniš 21 starost in se prijaviš direkt na RIC, plačaš 100 evrov in dobiš pole za maturo, se napiflaš v par mescih za vse 4 letnike in čao pero. Takšne luknje so pomoje notri za tiste otroke elit da se lahko izognejo, saj valda da se elita ne bo hecala z sistemom namenjenim kontroliranju ovc, oni so nad zakoni.

24 člen
Splošno maturo lahko opravlja kandidat po uspešno končanem četrtem letniku gimnazije ali po uspešno opravljenem maturitetnem tečaju.
Splošno maturo lahko opravlja tudi, kdor ne izpolnjuje pogojev iz prejšnjega odstavka, če je ali bo v letu, v katerem bo opravljal maturo, dopolnil najmanj 21 let.

Danvid (ni preverjeno)

Točno, ++++++, tega pa ne ve 99% starš.

In reply to by Hanzo (ni preverjeno)

Danvid (ni preverjeno)

Pokličeš',pa si še v večjem dreku.Socijalna dela samo drek od dreka ki se meša'zdravniki'psihiatri pa samo tabletke po katerih si še bolj nor.Kaj morate naredit'spremenit okolje otroka,kar pa skoraj nihče ne premore.

Bo boljš (ni preverjeno)

Fali jin vzgoja istospolnih staršev. Te de vse vrejdik.

Starejše novice