Slika je simbolična.
Nacionalni preiskovalni urad je zaradi zlorabe položaja ovadil pet oseb, ki so gospodarsko družbo oškodovale za več kot 600.000 evrov.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so konec decembra 2022 zaključili še en del obsežne kriminalistične preiskave in na Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije podali kazensko ovadbo zoper pet oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. 

Preiskovalci so ugotovili, da sta osumljeni osebi iz gospodarske družbe z območja Policijske uprave Maribor v letih 2016 in 2017 sklenili pogodbe o sodelovanju z dvema tujima poslovnima subjektoma, nato pa odredili plačilo več prejetih fiktivnih računov za storitve, ki niso bile nikoli opravljene. 

Vse to je potekalo v usklajenem sodelovanju in ob pomoči slovenskega državljana ter dveh tujih državljanov, ki sta vsa prejeta denarna sredstva takoj zatem dvigovala z bančnih računov. 

S kaznivimi dejanji so si osumljenci pridobili protipravno premoženjsko korist na škodo gospodarske družbe z območja Policijske uprave Maribor v višini več kot 600.000 evrov. 

Komentarji (3)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

ded od pujse Pepe počenja enako

SLO (ni preverjeno)

Baje je glavni 'igralec' snežič. Svetovalec desničarjev. Samo nebo je nad njimi.

Gollob (ni preverjeno)

Moramo sedaj poklicati na zagovor Jankoviča ker on tem do gležnjev ne seže oziroma je za tote amater.

Starejše novice