Slika je simbolična.
Po tem, ko so starše otrok, ki obiskujejo Osnovno šolo Kamnica opozorili, da se ob šoli zadržuje sumljiva oseba, ki otroke nagovarja in jih vabi v kombi, pa so bili policisti obveščeni še o enem primeru nagovarjanja otrok v kombi.

Starši otrok, ki obiskujejo Osnovno šolo Kamnica, so včeraj prejeli obvestilo, ob katerem jim je zastal dih. Ravnatelj Tomaž Čeplak jih je obvestil, da se ob šoli zadržuje sumljiva oseba, ki otroke nagovarja in jih vabi v kombi.

A ne gre za osamljen primer. Policisti so namreč v ponedeljek dobili obvestilo, da sta pred II. Osnovno šolo v Slovenj Gradcu moška iz modrega kombija nagovorila učenca in mu ponudila čokolado.

Otrok se na vabilo ni odzval, odšel je mimo in o tem obvestil starše. Policija, ki je o dogodku takoj začela zbirati obvestila, staršem svetuje pogovor z otroki o ravnanju v podobnih primerih.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Celje, so policisti obvestilo o dogajanju prejeli v ponedeljek okoli 14.30. Po doslej zbranih podatkih sta starejša moška bila v modrem kombiju, najverjetneje znamke Mercedes vito starejše izvedbe, ki je imel tuje registrske številke.

Policisti bodo poostrili nadzor v okolici osnovnih šol

Na policiji zagotavljajo, da se v vseh takšnih primerih takoj ustrezno odzovejo, zberejo prve informacije in zadevo spremljajo predvsem v smeri identifikacije neznancev in ugotavljanja namena. »Tako je tudi v tem primeru,« so navedli na policijski upravi.

Staršem svetujejo, da naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah in naj jih opozorijo, da naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube.

Otrokom naj pojasnijo tudi, da naj si poskušajo v takšnih primerih zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj obvestijo starše in policiste.

Obvestilo o dogodku pred II. Osnovno šolo Slovenj Gradec je na spletni strani objavila tudi Mestna občina Slovenj Gradec. Ta med drugim dodaja, da tudi šole obveščajo starše, naj se o pravilnem ravnanju v takšnih situacijah pogovorijo z otrokom.

Po navedbah občine bodo policisti v prihodnjih dneh poostrili nadzor v okolici vseh osnovnih šol v občini, tam bodo tudi občinski redarji.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čuj ti (nepreverjen)

Nehajte lagati in vznemirjati starše .TIK-TOK inštalacija .

Starejše novice