15 kandidatov, en županski stolček. Kdo bo najbolj prepričal Mariborčanke in Mariborčane? Soočamo mnenja vseh županskih kandidatov.

V 212 občinah bodo 20. novembra lokalne volitve. Med 12 mestnimi občinami je podobno kot pred štirimi leti največ zanimanja za županski stolček v Mariboru, ki si ga želi voditi kar 15 kandidatov.

Aktualnega župana Saša Arsenoviča bo izzvalo kar 14 protikandidatov. Med resnejšimi tekmeci bodo zagotovo nekdanji župan Franc Kangler, nekdanji direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Vojko Flis, ki kandidira pod okriljem Gibanje Svoboda, Dejan Kaloh iz SDS in kandidat SD Boštjan Klun.

Poleg že omenjenih pa se za župansko funkcijo potegujejo še Nina Beyokol (Piratska stranka), Lidija Divjak Mirnik (Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti), Franc Jesenek (Stranka slovenskega naroda), Igor Jurišič (Stranka mladih-Zeleni Evrope), Aleksander Kamenik (Stranka Aleksandra Kamenika), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo), Bernard Memon (NSi), Miha Recek (SLS in Naša dežela), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev) in Vladimir Šega (Levica).

V uredništvu Mariborinfo smo vsem mariborskim kandidatom poslali ista vprašanja in jim tako dali možnost, da bralcem podrobneje predstavijo svoja stališča in prizadevanja.

V nadaljevanju objavljamo njihove odgovore na vprašanje, ki se glasi: Če bi se morali opisati le z eno besedo, katera bi bila ta beseda?

Odgovore županskih kandidatov objavljamo v nadaljevanju tega prispevka. Pri dolžini odgovorov na vprašanja uredništva smo jim postavili omejitev. Če so prekoračili mejo 250 znakov, smo njihove odgovore skrajšali. 

Ponekod je namesto odgovora zapisano le poševna črta (/), ki pomeni, da kandidat na vprašanja ni odgovoril.

Vrstni red odgovorov je enak razporedu kandidatov na glasovnicah za lokalne volitve. 

Igor Jurišič (Stranka mladih-Zeleni Evrope)

»Vztrajen.«

Vojko Flis (Gibanje Svoboda)

»Skrben.«

Vladimir Šega (Levica)

Miha Recek (SLS/Naša dežela)

»Strasten.«

Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo)

»Mladiborčan.«

Franc Kangler (Lista Franca Kanglerja - NLS)

»Čuječ.«

Dejan Kaloh (SDS)

»Štajer'c.«

Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev)

»Progresivec.«

Aleksander Saša Arsenovič (skupina volivcev)

»Rad delam.«

Aleksander Kamenik (Stranka Aleksandra Kamenika)

»Najprimernejši.«

Lidija Divjak Mirnik (Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti - LPR)

»Pravičnost.«

Boštjan Klun (SD)

Franc Jesenek (Stranka slovenskega naroda)

»Moder.«

Nina Beyokol (Piratska stranka)

»Mariborčanka.«

Bernard Memon (NSi)

»Sodelovalen.«

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
SOS! (ni preverjeno)

Eni pa imajo samozavest, da kandirajo pa čeprav sami vedo, da nimajo niti minimalnih šans. V Mariboru je 12 takšnih sanjačev.

Tex Wiler (ni preverjeno)

Štirje so Matjašič, Flis ,Memon in Klun . Ostalo je lajna ...trlababalan

In reply to by SOS! (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Lažnivci! Vsi po vrsti!
Glup! Glup, ko kurac, je pravilen odgovor ...

sarikaz (ni preverjeno)

Vsi so boljši,kot pretepač otrokov.

Tex Wiler (ni preverjeno)

Matjašič je v vseh letih na občini spoznal vsa kriminalna dejanja ,vendar se nič ne premakne . Upam,da bo tokrat dobil več glasov in dobil možnost županovanja .

Gotofi so! (ni preverjeno)

Kako sploh lahko kdo primerja to skupino neukih luzerjev z rednim prof. dr. Vojkom Flisem, mednarodno priznanim znanstvenikom, profesorjem, zdravnikom in kirurgom, ki je REŠIL nešteto življenj! Bodite srečni, da se je usmilil Maribora in bo Mariborčanom iz dobrote vrnil dostojanstvo in prihodnost! On denarja več ne rabi, drugi loleki gredo v politiko, samo, da lahko kradejo, ker nimajo za kavico! Mali Janković, Arsenović, pa itak nima nikoli dovolj. Maloumni Kangler je bil zaradi lopovščin nagnan iz MOM in politike!

Starejše novice