Vzrok za nesrečo naj ne bi bila hitrost, ampak nepravilna stran vožnje.
Predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič je disciplinski tožilki pri sodnem svetu podal pobudo za uvedbo disciplinskega postopka proti sodniku Miroslavu Pliberšku, so za STA potrdili na sodišču.

Pobudo je vložil zaradi kršitve sodniške funkcije, ki prepoveduje vedenje in ravnanje sodnika, s katerim se krni ugled sodniškega poklica.

O tem je danes poročal Večer, ki navaja, da je sodniku Miroslavu Pliberšku sicer prejšnji petek prenehala funkcija predsednika višjega sodišča v Mariboru.

Odpovedal se ji je sam, in sicer zaradi prometne nesreče, ki jo je vinjen povzročil januarja v mariborskem naselju Brezje.

Zaradi tega dogodka je predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič podal pobudo za uvedbo disciplinskega postopka, v katerem bo disciplinska tožilka na sodnem svetu ugotavljala, ali je sodnik Pliberšek s svojimi dejanji krnil ugled sodniške funkcije.

Hkrati je že odprt javni poziv za novega predsednika višjega sodišča v Mariboru. Sodni svet ga je v Uradnem listu objavil 14. aprila, rok za prijavo se izteče 14. maja.

Po prejetju kandidatur bo sodni svet najprej pridobil mnenja predsednika vrhovnega sodišča, nato bo s kandidati opravil razgovor, po razgovoru pa bo sodni svet pridobil še mnenje ministrice za pravosodje ter za tem opravil izbiro in imenovanje kandidata.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec (nepreverjen)

Sodnik,pacek...samo disciplinska ali kaj....

Starejše novice