Slika je simbolična (foto: Bobo).
To so dosedanji izsledke preiskave v povezavi z objavljenim komentarjem na spletu v začetku aprila letos.

Pred dnevi smo poročali o hišnih preiskavah na območju Policijske uprave Murska Sobota zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z zapisom na enem izmed spletnih portalov.

Zgodilo se je po streljanju na eni od osnovnih šol na Finskem. Na enem izmed spletnih portalov se je pojavila objava z grožnjo, da se bo podoben dogodek 10. aprila zgodil tudi na eni od slovenskih osnovnih šol.

Grožnja sicer ni bila usmerjena v nobeno konkretno šolo, avtor pa jo je po nekaj minutah izbrisal.

Večina slovenskih šol je takrat uvedla zaščitne ukrepe. V Ljubljani je ljubljanski župan Zoran Janković na stroške mestne občine odredil dodatno varovanje.

Dober mesec dni po grožnjah so policisti očitno prišli na sled domnevnemu avtorju grožnje. Sledile so preiskave na območju Policijske uprave Murska Sobota. In če so o tem še do nedavnega molčali, so danes predstavili dosedanje izsledke preiskave.

V začetni fazi niso potrdili vsebine objave. Storilca so nato identificirali; sledila je hišna in osebna preiskava. Zasegli so mu več elektronskih naprav, ki bi jih lahko uporabil pri dejanju. Zasegli so mu tudi nekaj nabojev, ki jih bodo analizirali. Zaradi tega ga čaka ovadba zaradi kršitve zakona o orožju.

Zoper 36-letnika so podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnosti, za kar je zagrožena zaporna kazen do pet let, saj je lažno sporočil, da grozi neka nevarnost. Tako je nastala tudi premoženjska škoda v višini približno 70.000 evrov.

Po analizi elektronskih naprav bodo ovadbo dopolnili. 

Moškega so v preteklosti že obravnavali, in sicer za poskus preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Kako se je zagovarjal, še niso razkrili.

Komentarji (1)

44 (ni preverjeno)

cestitke

Starejše novice