Foto: Bobo
Nove podrobnosti drame v Fužinah ...

Po včerajšnjem streljanju v ljubljanskih Fužinah je na voljo nekaj novih informacij. Te niso ravno številčne, saj preiskava še poteka.

 

Vse tri osebe so na teraso lokala Sombrero v Fužinah prišle istočasno, je povedal Goran Novak z Oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana. Nato je prišlo do spora.

Storilec je 57- in 58-letnika pokončal z avtomatskim strelnim orožjem, nato pa s kraja zbežal z vozilom.

Po pobegu naj bi pri sebi še vedno imel orožje in ročno bombo. 

Žrtvi sta na kraju podlegli poškodbam, policisti pa so na območju Most našli mrtvega 48-letnika – rane, ki so bile na njegovem telesu, so bile posledice strelnega orožja in eksplozivnega sredstva. Smrt ni bila posledica kaznivega dejanja, vse pa kaže, da je 48-letnik streljal v lokalu.

48-letnik je bil v preteklosti že obravnavan zaradi kaznivih dejanj s področja nasilja, premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanja s področja prepovedanih drog in orožja.

Ogledov krajev dejanj sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec, preiskava in zbiranje obvestil pa se še nadaljuje. O vseh ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

48-letnik je bil v preteklosti že obravnavan zaradi kaznivih dejanj s področja nasilja, premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanja s področja prepovedanih drog in orožja.

Še vedno varna država

»Želimo poudariti tudi to, da je v tem in podobnih dogodkih v letošnjem letu šlo za dogodke, ki so bili natančno premišljeni in ne gre za naključna kazniva dejanja, ki bi bila usmerjena proti naključnim žrtvam. Kljub tem tragičnim dogodkom je Slovenija še vedno varna država, kjer so tovrstni dogodki redki in zato so določena namigovanja v javnosti, da se javna varnost poslabšuje povsem neutemeljeni,« so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Komentarji (2)

parjad (ni preverjeno)

Dokler je bila policijska ura se to ni dogajalo !

Survival (ni preverjeno)

Z orožjem in bombo pokončal sebe? Kako ste lahko tako glupi? Zdaj ali za vas bomba ni orožje ali se je najprej ustrelil in potem potegnil varovalo iz bombe, ker če se je dobro ustrelil potem nadaljne dejanje ni več bilo mogoče! Ali pa je aktiviral bombo in je bombo razneslo in ga razmesarilo in se je potem ustrelil? Dajte malo povohat vsaj vojaško terminologijo, da ne boste izpadli tako glupi!

Starejše novice