Soboški policisti so razkrili podrobnosti tragične nesreče, do katere je danes zjutraj prišlo v Nedelici.

Spomnimo, da je do trčenja dveh osebnih vozil danes zjutraj prišlo na lokalni cesti, v enem od vozil je voznica na kraju nesreče podlegla poškodbam. 

Enoletnik huje poškodovan

V avtomobilu pokojne voznice je bil tudi trinajstmesečni otrok, katerega stanje oziroma poškodbe so posebno hude in se zdravi v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, je pojasnil Srečko Šteiner, samostojni policijski inšpektor Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota.

»Do prometne nesreče je prišlo, ko je voznica osebnega vozila zapeljala s stranske ceste preko prednostne na drugo stransko cesto. V tistem trenutku je po prednostni cesti zapeljal voznik osebnega vozila,« pojasnjuje Šteiner. 

Kaj se je dogajalo?

36-letna voznica osebnega avtomobila, v katerem je bil pravilno v otroškem sedežu zavarovan 13-mesečni otrok, je vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Nedelica v smeri naselja Dobrovnik.

Ko se je pripeljala do križišča, je zapeljala na prednostnostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, kar je imelo za posledico, da je voznica zaradi poškodb zadobljenih v prometni nesreči na kraju umrla. 

Srečko Šteiner, samostojni policijski inšpektor Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota.

21-letnik lažje poškodovan

21-letnemu vozniku, ki je pripeljal po glavni cesti, je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki pa je bil negativen. Po prvih ugotovitvah voznik ni huje poškodovan.

Do nesreče je sicer prišlo na mestu, kjer je hitrost na glavni cesti omejena na 60 kilometrov na uro, zato je v tem trenutku po besedah Šteinerja možno sklepati, da sta vzroka nesreče dva, odvzem prednosti in vožnja z neprilagojeno hitrostjo

Točnega vzroka nesreče policisti za zdaj še ne morejo povedati. Na kraju nesreče sta bila tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka, ki bosta odredila izvedeniško mnenje in šele takrat bo znan tožen vzrok nesreče in kdo je povzročitelj.

V letošnjem letu so policisti na območju Pomurja obravnavali 234 prometnih nesreč, v katerih so štiri osebe izgubile življenje 11 pa jih je bilo hudo telesno poškodvanih.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pesec (nepreverjen)

Pa tako lepo je jemala prednost.

božidar (nepreverjen)

take so današnje matere brezbrižne AMEN

Starejše novice