Slika je simbolična.
V anonimnem pismu pošiljatelji Športni zvezi Maribor očitajo, da domnevno nezakonito in netransparentno delovanje, a na zvezi očitke ostro zavračajo. Delovanje zveze sofinancira mariborska občina, kjer pojasnjujejo, da nepravilnosti niso zaznali.

Kot smo že poročali, smo v uredništvo Mariborinfo prejeli anonimno pismo, v katerem opozarjajo na domnevno nezakonito in netransparentno delovanje Športne zveze Maribor. Na zvezi očitke ostro zavračajo in menijo, da so ti neupravičeni.

Avtorji anonimke so zapisali, da niso obveščeni o sejah upravnega odbora in da jim zveza ne nudi podpore in pomoči.

»Za članstvo v zvezi vsi člani plačujemo vsakoletno članarino in občina Maribor zvezi vsako leto za to, da nam pomagajo, plačuje več deset tisoč evrov, verjetno pa dobivajo denar tudi od olimpijskega komiteja,« so v pismu zapisali razočarani člani zveze.

Zdaj se je odzvala še mariborska občina, kjer pojasnjujejo, da v delovanju Športne zveze Maribor niso zaznali nepravilnosti.

Sodelovanje občine in zveze poteka korektno in konstruktivno

Mestna občina Maribor sofinancira delovanje Športne zveze Maribor na podlagi njihove vsakoletne prijave na javni razpis Letnega programa športa.

»Dodeljevanje in poraba dodeljenih sredstev poteka zakonito in transparentno, kar izkazujejo z vsakoletnimi finančnimi poročili,« razlagajo na občini.

Dodajajo, da mariborska občina ni nikdar zaznala nikakršnih nepravilnosti, niti ni bila na njih opozorjena s strani kateregakoli športnega društva, ki je član Športne zveze Maribor: »Sodelovanje Mestne občine Maribor z vsemi predstavniki zveze je vedno potekalo korektno in konstruktivno.«

Avtorji pisma Športni zvezi Maribor očitajo neodzivnost

Spomnimo … Avtorji anonimnega pisma so zapisali, da že od leta 2019 ni bilo nobene redne in izredne skupščine, da so seje upravnega odbora skrite očem javnosti in da se zapisniki sej upravnega odbora že od junija 2019 ne objavljajo več na spletnih straneh zveze. 

Na Športni zvezi Maribor na očitke odgovarjajo, da skupščine v letu 2020 niso izpeljali, ker je bilo to praktično nemogoče. Edini čas, ki je bil na voljo, je bilo poletje, ko je večina odsotnih. Pojasnili da so izvedli tako redno, izredno in korespondenčno sejo upravnega odbora, a priznavajo, da teh niso sproti objavljali na spletno stran.

»Sodelavec, ki je skrbel za spletno stran, je že precej časa na bolniški in zapisniki niso bili naloženi na spletno stran,« so povedali za Mariborinfo.

Na Športni zvezi Maribor menijo, da je večina očitkov neupravičenih

Prav tako pošiljatelji pisma opozarjajo, da jim Športna zveza Maribor ne nudi podpore in pomoči. »Če imamo težave ali potrebujemo pomoč pri izpolnjevanju javnega razpisa, pa se na naše prošnje za pomoč niti ne odzivajo,« so zapisali. 

»Očitek, da nismo bili na voljo pri razpisu, moramo v celoti demantirati,« so na zvezi povedali za Mariborinfo. Pojasnjujejo, da so društvom poslali elektronska sporočila in da so bili ob predhodnem dogovoru ves čas na voljo za pomoč.

»Da delujemo nezakonito in predvsem netransparentno se vsekakor ne strinjamo,« so jasni na Športni zvezi Maribor.

Zaradi enakega anonimnega pisma in prijave so pred kratkim že imeli inšpekcijski nadzor s strani ministrstva za šolstvo in šport, kjer pa niso bile ugotovljene nobene nepravilnosti

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Kjer je dim, tam je tudi ogenj. Športni funkcionarji imajo radi kakšen "priboljšek".

pohorskisvizec (nepreverjen)

Pustimo, da strokovno ocenijo, ne pa Franček!

Starejše novice