Vir: Policijska uprava Maribor
Policijska uprava Maribor poroča dogajanje v preteklih štiriindvajsetih urah. Kaj se je dogajalo?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 201 klicev, od tega 91 interventnih oziroma takšnih, da je bilo treba posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije,
  • enemu vozniku je bilo zaseženo vozilo
  • šest prijav kršitev javnega reda in miru, od tega tri na javnem kraju.

Zaseženih tudi 40 sadik konoplje

Policisti Policijske postaje Lenart so v sredo, 17. januarja, po odredbi Okrožnega sodišča v Mariboru opravili hišno preiskavo pri 33-letniku z območja Maribora zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. 

Med preiskavo je bil najden prirejen prostor za gojenje konoplje in zaseženih več predmetov, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivega dejanja, med drugim tudi 40 sadik, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. 

Zoper osebo bo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba za navedeno kaznivo dejanje.

Vozil pod vplivom drog in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Na območju Juršincev so policisti obravnavali voznika osebnega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

 Opravljen je bil hitri test na prisotnost prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki ga je odklonil. Vozilo je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.

V treh urah 15 prometnih nesreč

Policisti voznike pozivajo k varni in previdni vožnji. Zgolj med 5. in 8. uro so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri z lažjimi telesnimi poškodbami. 

Voznikom svetujejo: ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti, v avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se odpravite z očiščenim vozilom, pravočasno in nikakor brez zimske opreme. 

Obvezno vnaprej preverite prometne razmere na relaciji, na katero se podajate. Policisti opozarjajo tudi na ustrezno varnostno razdaljo, ki je v takšnih situacijah izjemno pomembna.

Komentarji (4)

Mbb (ni preverjeno)

Reden kadilec ima 40 sadik za lastno porabo letno .

sherlock h (ni preverjeno)

mariborski policisti-med njimi kar lepo stevilo pijancev in uzivalcev prepovedani drog-zasegli 40 sadik konoplje....zabji fris pa medtem krade milijone iz obcinskega proracuna in razpisov!!!!!bravo mariborski milicniki!!!!!

vsi za odstop … (ni preverjeno)

arsenovic je tesno povezan s temi milicniki-milica je bila tudi povabljena na banket k temu mafijasu!!!!tako da boste razumeli malo vec.

In reply to by sherlock h (ni preverjeno)

bog i batina (ni preverjeno)

Milico maš ti v tvoji pederski smrdljivi riti.

In reply to by vsi za odstop … (ni preverjeno)

Starejše novice