Slika je simbolična.
Poskušal je podkupiti policista, a se ni izšlo po njegovih načrtih.

Novogoriški kriminalisti so pred kratkim uspešno preiskali kaznivo dejanje zoper uradno dolžnost, javna pooblastila in javna sredstva na Goriškem. 

Tako se je začelo ...

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so v drugi polovici decembra lani v nočnem času, na območju Nove Gorice izvajali nadzor cestnega prometa in pri tem ustavili ter kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Policisti so 31-letnemu vozniku iz Slovenije v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je voznik pod vplivom alkohola.

Policisti so skladno z določili zakona o pravilih cestnega prometa zoper voznika odredili pridržanje v policijskih prostorih in izrekli predpisane sankcije.

Toda ...

Omenjeni voznik je v postopku skušal podkupiti policista, pri čemer mu je izročil tisoč evrov v gotovini, da slednji ne bi izrekel predpisanih sankcij za storjeni prekršek. S tem dejanjem pa je voznik storil kaznivo dejanje dajanje podkupnine.

Novogoriški kriminalisti so ga kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja dajanje podkupnine, prav tako je bil zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Pri tem so policisti poudarili, da imajo ničelno stopnjo tolerance do tovrstnih kaznivih dejanj. 

»Preiskovanje korupcijskih kaznivih dejanj je ena temeljnih prioritet policijskega dela. Stalni izziv za policijo je učinkovitost pri identifikaciji vseh pojavnih oblik korupcijske kriminalitete tako v javnem kot zasebnem sektorju ter njeno preiskovanje. V primeru korupcijskih kaznivih dejanj so kazensko odgovorni tako dajalci kot prejemniki podkupnin,« so zapisali.

Praviloma se korupcijska kazniva dejanja opravljajo v zaprtih krogih oseb, ki nimajo interesa po razkritju teh dejanj pred organi pregona, zato policisti pozivajo vse, da v primeru razpolaganja s tovrstnimi informacijami, to prijavijo policiji. 

Prijavo lahko občani podajo osebno na policijskih enotah kot tudi na interventni številki 113, anonimnem telefonu policije 080 1200 ali na elektronsko anonimno e-prijavo korupcije.

Komentarji (2)

Morilci na cesti (ni preverjeno)

blicrs/sportske-vesti/boks/stefan-savic-mma-borac-se-svadjao-sa-napadacem-koji-ga-je-jurio-i-ubio-nozem/

Kurbinsin (ni preverjeno)

To je bil Premozni cigan, ti imajo denarja ko smetja in to vedno v gotovini

Starejše novice