Avtocesta med izvozom Maribor center in razcepom Dragučova bo očitno še nekaj časa ozko grlo. Sanacija poškodovanega vkopa Malečnik bo namreč trajala več tednov, ob začetku turistične sezone bo tako Maribor precej prometno obremenjen.

Gasilci so na današnjem gašenju požara v pokritem vkopu Malečnik s termovizijskimi kamerami pri tleh izmerili več kot 800 stopinj Celzija, pri stropu pa naj bi se vročina povzpela celo na več kot 1000 stopinj. Prizorišče naleta štirih tovornih vozil je tako pravzaprav le še pogorišče.

»Vzroka za nesrečo še nimamo, še vedno ugotavljamo, razgovore še vedno opravljamo, tako da ne moremo še govoriti o vzroku. Pogledati moramo še tudi kamere,« je povedal pomočnik načelnika postaje prometne policije Maribor Janko Zrnko.

Poškodba oboka betona vse do armature

Kamere v tunelu so kmalu po začetku požara prenehale s snemanjem, saj so bile z vso drugo elektronsko opremo povsem uničene.

»V večini je vsa razsvetljava poškodovana, vse inštalacije, kar se tiče napajalnega dela razsvetljave, je poškodovana. Vidi se poškodba oboka betona vse do armature,« nam je ob ogledu posledic nesreče povedal Mitja Stojnšek iz Darsa.

Kdaj bo po poškodovani cevi vkopa stekel promet?

Darsovi delavci so se danes trudili vzpostaviti dvosmerni promet po drugi cevi predora, kar jim je do 18. ure delno uspelo. kot je zapisano na spletni strani Promet.si, sedaj promet poteka po eni polovici dvosmerno.

Iz poškodovane cevi bodo najprej odstranili vse kar je zgorelo, nato pa bodo poskušali vzpostaviti vsaj začasen promet.

»Govorimo pa prej o tednih, kot pa od dnevih,« je dejal Mitja Stojnšek iz Darsa.

Predvsem zaradi poškodovane armature na stropu bo sicer v prihodnje potrebna še temeljita sanacija. Ob začetku turistične sezone gre na tem delu avtoceste pričakovati večje zastoje, prav tako na vzporednih cestah, ki so bile precej obremenjene že danes.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Čunga - lunga (ni preverjeno)

Joj, joj, saj ne moreš verjet - delavcem DARSA je delno uspelo vzpostaviti dvosmerni promet v drugi cevi predora !? Pa kaj zato rabijo vesoljsko tehnologijo? Maribor pa se bo sedaj dušil v gneči nič krivih občanov in okoličanov ter tujcev, ki bodo plačali vinjeto potem pa se prebijali skozi naše mesto.
Kamioni pa bodo seveda še naprej iskali alternativo. Zakaj jih enostavno ne ustavite na meji in postajališčih v času, ko bomo šli v ali iz službe. Predvsem pa naj vozijo ponoči. Pa še to dolžan sem čestitati policistu (da ne bom samo kritiziral), ki se je "boril" s kamioni na malečniškem rondoju! Seveda se je tuj voznik kamiona delal nevednega a se naš policist ni dal. Bil je sam, kolegi so bili verjetno na malici... Bravo in upam da bo več takšnih.

AnGus (ni preverjeno)

Kriv je DARS, ker po nepotrebnem vlečejo obnove. Na odseku Pesnica - Malečnik delajo že nekaj let, pa niso nič pametnega naredili. Drugod so informacije o trajanju obnov jasne, delanjitra, samo pri nas ne. DARS dela, kar hoče, zavlačuje, o odgovornosti pa nič! In namenoma izvajajo obnove poleti!

Düplek (ni preverjeno)

Verjetno je misljeno, sanacija bo trajala vec let! Banda nesposobna. Dela se na tem odseki vrsijo ze kar nekaj mesecev, pocasi bo leto okoli! Shell crpalko v Gralli porusijo, postavijo novo v par mesecih! Ni to prva nesreca na tem odseku! 🤬

Düplek (ni preverjeno)

Promet pa ne poteka, ampak stoji kolona!

Leka (ni preverjeno)

Kdaj bo policija spisala kakšno ovadbo zoper DARS ? Spomnim se ,da je bilo do danes samo enkrat .

Starejše novice