Vir: Policija
Policisti poročajo, da so 45-letnega madžarskega pohodnika, ki je bil pogrešan od petka, na območju Jurjevca nad Kamniško Bistrico našli mrtvega.

Policisti so skupaj z Gorsko reševalno zvezo Slovenije na območju Jurjevca nad Kamniško Bistrico našli od petka pogrešanega 45-letnega državljana Madžarske Sandorja Kovacsa

Slednjega so zaradi nesreče - zdrsa po zasneženem terenu našli mrtvega. 

S tem policisti preklicujejo njegovo iskanje. 

45-letnik najden mrtev, za smrt kriva nesreča

Policijska uprava Kranj sporoča, da je bil pogrešan 45-letni madžarski pohodnik danes popoldan najden na območju Jurjevca nad Kamniško Bistrico.

Aktivnosti je policija izvajala skupaj z Gorsko reševalno zvezo Slovenije in njihovimi reševalci iz društev Gorske reševalne službe Kranj, Kamnik in Jezersko.  

Širše območje in višje ležeče točke je policija pregledovala s helikopterjem, teren pa so nekoliko nižje peš pregledovali gorski reševalci, ki so pohodnika na višini okoli 1600 metrov tudi našli.

Okoliščine kažejo, da je pogrešani z območja Dolgih sten in Malih Vratc v Kamniških Alpah padel v lovski prehod skozi Jurjevec nad Kamniško Bistrico in umrl. Okoliščine kažejo na nesrečo

Vir: Policija

Uporabljal je dereze. Teren na kraju je zelo strm, zasnežen in večinoma poledenel. Ledene ploskve so bile ponekod skrite tudi pod snegom.

Razmere za iskanje so bile zaradi velikega in strmega terena, spolzke podlage, nizke baze oblakov ter goste megle zelo težke. Slednja je močno otežila tudi zaključek akcije in odhod reševalne helikopterske ekipe s pokojnikom z gore v dolino. 

Policisti pozivajo k veliki previdnosti in odgovornosti. Razmere v visokogorju so nevarne.

Komentarji (1)

sportista (ni preverjeno)

lahko ga je tudi kaki divji medved ruknil v prepad, takrat zarezde na čevljih ne delujejo najbolše?

Starejše novice