Slika je simbolična.
Na avstrijskem Štajerskem je zjutraj potekala obsežna policijska akcija. Policija je obkolila šolsko stavbo, saj naj bi šolarja načrtovala streljanje.

Pred Politehnično šolo v mestu Lipnica oziroma Leibnitz na avstrijskem Štajerskem je danes potekala obsežna policijska akcija. Policisti so zaprli območje okoli šole, poškodovanih ni bilo. 

Kaj se je dogajalo? Po poročanju avstrijskih medijev je paniko sprožila mama, ki je slišala, da je njen sin s sošolcem domnevno načrtoval streljanje. 

Veliko območje okoli šole je obkrožila policija. V akcijo je bil vključen policijski helikopter in avstrijska policijska specialna enota Cobra. Preplah se je na srečo hitro končal. Policisti so izsledili oba šolarja. Noben izmed njiju ni imel pištole. 

Po prvih informacijah Kronen Zeitung naj bi bil eden od šolarjev morda izključen iz šole. Še vedno ni jasno, ali se je hotel maščevati ali pa je bila vse skupaj le zelo slaba šala. 

Osumljena študenta sta bila aretirana razmeroma hitro, eden od njiju pa ima po navedbah policije duševne težave in so ga odpeljali na poseben oddelek v bolnišnico. Drugi osumljenec je bil aretiran.

Operacija je skupaj trajala približno eno uro. Preiskava je v teku, zato vse podrobnosti še niso bile znane.

Komentarji (1)

nagajivček (ni preverjeno)

kućko pod prućko - baje nima već meterzwanzig, ampak samo 115 ! fa fa fa jonka pa ne more srat, ker ga ma u riti !

Starejše novice