Slika je simbolična.
Sedanjemu direktorju Športa Maribor mandat poteče šele leta 2024. A nadzorni svet se je kljub temu odločil, da v naslednjih tednih objavi razpis za novega direktorja.

Tadej Mežnar Športne objekte Maribor, oziroma danes Šport Maribor, vodi od maja 2019. 

Čeprav mu mandat direktorja poteče šele maja 2024, se je nadzorni svet odločil, da bo v naslednjih tednih objavil razpis za novega direktorja, poroča časnik Večer

Razpis zaradi preoblikovanja podjetja

Nadzorni svet Športa Maribor je na včerajšnji seji izglasoval, da bo v naslednjih tednih objavil razpis za novega direktorja.

Kot je za Večer pojasnil predsednik nadzornega sveta Matjaž Štandeker bodo razpis objavili zaradi preoblikovanja podjetja in predvidenega povečanega obsega dela, do katerega bo prišlo s prenosom koncesije za upravljanje pohorskih žičnic in smučišč iz Marproma na Šport Maribor.

Vsi športni objekti bodo združeni pod eno streho

Spomnimo … Potem ko bo Šport Maribor v 100-odstotni lasti Javnega holdinga Maribor, bo nanj prenesena koncesija za upravljanje pohorskih žičnic in smučišč. Marprom se bo tako po osmih letih poslovil od upravljanja s smučišči na Mariborskem Pohorju. 

V Mestni občini Maribor želijo v enem namreč v enem podjetju združiti vse športne površine in aktivnosti, ki so zdaj razkropljene med Javnim podjetjem Marprom, katerega izvorna dejavnost je mestni potniški promet, in podjetjem Šport Maribor. 

»Vsekakor pa po prevzemu koncesije pričakujemo boljše in celovitejše storitve tako na področju športa in rekreacije v Mestni občini Maribor kot na področju mestnega potniškega prometa,« so pred časom pojasnili na občini.

Prav zaradi tega, naj bi se po neuradnih informacijah Večera s funkcijo direktorja Športnih objektov spogledoval zdajšnji direktor Marproma Bernard Majhenič.

Starejše novice