Foto: Jure Banfi
Marprom se bo po osmih letih poslovil od upravljanja s smučišči na Mariborskem Pohorju. Te bo prevzelo občinsko podjetje Šport Maribor.

Mestna občina Maribor načrtuje prenos koncesije za upravljanje pohorskih smučišč in žičnic in smučišč na novo podjetje v okviru Javnega holdinga Maribor.

Upravljanje smučišč bo od Javnega prevozniškega podjetja Marprom prevzel zavod Športni objekti Maribor, ki je v procesu preoblikovanja v družbo z omejeno odgovornostjo. 

V Mestni občini Maribor želijo v enem podjetju združiti vse športne površine in aktivnosti, ki so zdaj razkropljene med Javnim podjetjem Marprom, katerega izvorna dejavnost je mestni potniški promet, in Javnim zavodom Športni objekti Maribor.

Prenos koncesije v drugi polovici leta

V prvi polovici leta bo Javni zavod Športni objekti Maribor preoblikovan v podjetje Šport Maribor d. o. o. in se bo priključil Javnemu holdingu Maribor.

Na občini pojasnjujejo, da prenos koncesije za upravljanje pohorskih smučišč in žičnic še ne bo izveden takoj, ko bo ustanovljeno podjetje, saj je to zahteven poslovni proces. 

Prenos koncesije je predviden v drugi polovici leta, je za Mariborinfo pojasnil direktor Športnih objektov Maribor Tadej Mežnar. Zadeve bodo tekle postopoma in transparentno, o postopkih bodo javnost obveščali sproti, sporočajo iz občine.

Pričakujejo boljše storitve na področju športa in javnega potniškega prometa

S tem bo Mestna občina Maribor odvzela koncesijo za upravljanje pohorskih smučišč in žičnic podjetju Marprom, katerega primarna dejavnost je izvajanje mestnega avtobusnega prometa, Marprom pa bo do prenosa mariborski občini plačeval najemnino za uporabo črpališča in zajetja na mariborskem Pohorju.

Marprom je bil na smučiščih sicer prisoten od stečaja Športnega centra Pohorje leta 2014.

»Vsekakor pa po prevzemu koncesije pričakujemo boljše in celovitejše storitve tako na področju športa in rekreacije v Mestni občini Maribor kot na področju mestnega potniškega prometa,« pojasnjujejo na občini. 

Foto: Jure Banfi

Vsi športni objekti bodo združeni pod eno streho

Na mariborski občini menijo, da uporabniki površin na Mariborskem Pohorju sprememb ne bodo čutili, bodo pa nastali veliki sinergijski učinki glede poslovanja obeh podjetij, ki bosta pod streho javnega holdinga.

Da gre za pozitivno spremembo, menijo tudi v Športnih objektih Maribor. Mežnar pojasnjuje, da bo vizija novih upravljalcev Mariborskega Pohorja dvigniti nivo zimskega in predvsem letnega turizma.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vbt (nepreverjen)

Zavod za zapravljanje družbenega denarja. Za zdravstvo in DOS ni denarja.

Hojs_MB (nepreverjen)

Končno se status Pohorja ureja. Je bil že čas...

Starejše novice