Slika je simbolična.
Zgodilo se je več nesreč, povezanih z aktivnostmi v hribih. Več poškodovanih so prepeljali v ljubljanski klinični center.

Na plezališču Senica v občini Tolmin se je včeraj, nekaj pred 15.00, huje poškodoval plezalec, je sporočila Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Posredovali so gorski reševalci Gorsko reševalne službe Tolmin in posadka s helikopterjem letalske policijske enote z ekipo Gorske reševalne službe. Poškodovanega so prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Pri slapu Fratarca je nekaj pred 10.00 prišlo do nesreče pri kanjoningu. Poškodoval se je češki državljan. Bovški gorski reševalci so poškodovanca na nosilih prenesli do ceste, kjer ga je oskrbela ekipa nujne medicinske pomoči Tolmin. Tudi njega so s helikopterjem prepeljali v osrednjo ljubljansko bolnišnico.

Pri ponesrečenem vzletu na vzletišču Kobala v Tolminu se je poškodoval jadralni padalec. Posredovali so tolminski gorski reševalci, reševalci nujne medicinske pomoči Tolmin in posadka s helikopterjem, ki je poškodovanca prepeljala v ljubljanski klinični center.

Obtičal na drevesu

Nekaj pred 15.00 je pri kraju Črniče v občini Ajdovščina zasilno pristal jadralni padalec in obtičal na drevesu, a se nato z njega rešil sam, nepoškodovan. Padalo so z drevesa potegnili člani Gorske reševalne službe Tolmin, skupina Ajdovščina in gasilci Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina.
 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Iz Kamnika domal (nepreverjen)

Gora ni nora nor je tisti ki gre gor

Pecnik Suzana (nepreverjen)

Pozdravljeni, sem finančna oseba, ki nudi pomoč pri izposoji denarja med posamezniki kratkoročno in dolgoročno v razponu od 5.000 do 1.500.000 evrov v 72 urah po 3% letno obrestno mero. Kontaktiraj nas: [email protected]

Starejše novice