Slika je simbolična.
Zvečer in v noči na ponedeljek bodo ob nevihtah možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra, pojav toče ni izključen.

Danes bo sončno in vroče, napovedujejo vremenoslovci Agencije za okolje. Ponekod bo pihal veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija. 

Zvečer in ponoči nas bo od severa dosegla hladna fronta z nevihtami. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje in prostor bodo v nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek ob nevihtah možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče.

Agencija za okolje je zato za severno polovico države za zvečer in v noči na ponedeljek izdala oranžno vremensko opozorilo.

Do ponedeljka zjutraj se bo vreme umirilo.

Vir: ARSO
Vir: Neurje.si

Ob močnejših nevihtah lahko narastejo hudourniški vodotoki 

V večjem delu države imajo reke malo in ustaljeno vodnatost, posamezne reke v vzhodni Sloveniji ter reke s povirji v alpskem svetu še ohranjajo srednjo vodnatost in upadajo.

Danes čez dan bodo reke v vzhodnem delu države in reke s povirji v alpskem svetu še naprej upadale, vse več rek na teh območjih bo imelo malo vodnatost. Pretoki rek v zahodni polovici države bodo ostali mali in nespremenjeni. 

Zvečer in v noči na ponedeljek lahko ob močnejših nevihtah hitro narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke v več delih države. Ob tem lahko pride do razlivanj, meteorne in zaledne vode lahko na manjših območjih tudi poplavijo.

Jutranja temperatura večine rek je med 8 in 21 stopinj Celzija, morje ob slovenski obali ima dobrih 23 stopinj Celzija. 

Vir: ARSO

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice