Po neuradnih podatkih je partner, pred tednom dni hudo pretepene sodnice Daniele Ružič, na prostosti.

Partner, pred tednom dni hudo pretepene sodnice mariborskega okrožnega sodišča Daniele Ružič, je na prostosti, poroča Večer.

Kot so izvedeli pri častniku Večer, se tožilstvo ni odločilo, da bi zanj zahtevalo pripor, zato ga policisti niso privedli k dežurni sodnici slovenjegraškega sodišča, ampak so ga izpustili.

Neuradni viri so že ves čas preiskave namigovali, da prav včerajšnja hišna preiskava na domu brutalno pretepene sodnice nakazuje, da kriminalisti intenzivno preiskujejo zasebno življenje sodnice in njenega partnerja, ki naj bi bil po poročanju nekaterih medijev med osumljenimi.

Ostaja pa osumljen vpletenosti v poskus umora svoje partnerice, še poročajo.

Primer obravnava slovenjegraško sodišče

Preiskavo vodijo mariborski kriminalisti, usmerja jih mariborsko tožilstvo, primer pa obravnavajo na slovenjegraškem sodišču.

Mariborsko sodišče je namreč prosilo za prenos pristojnosti, ker gre za njihovo sodelavko. Sicer si je takoj po zločinu kraj dogodka ogledal tudi mariborski preiskovalni sodnik, kasneje pa je delo prevzelo slovenjegraško sodišče.

Glede na odločitev tožilstva lahko sklepamo, da policija še ni zbrala dovolj dokazov o osumljencu

Ob privedbi k preiskovalnemu sodniku je potrebna  napisana ovadba. Zato še ni znano, ali policisti sumijo partnerja, da bi bil sam tisti, ki je izvršil pretep svoje partnerke, ali pa naj bi pri tem zgolj sodeloval. Preiskava se nadaljuje. 

Sodnica Daniela Ružič je v nedeljskem napadu utrpela več zlomov in hude poškodbe glave in je na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Sosedje dvomijo v družinski obračun

Sosedom zasebno življenje sodnice ni znano. O motivu poskusa umora le ugibajo, družinski obračun bi jih presenetil. »Meni se zdi v redu. Ne morem verjeti, da bi bilo karkoli narobe,« nam je pred dnevi zaupala soseda.

»Verjetno zaradi njenega dela, ki ga opravlja. Tega verjetno opravlja kar dobro, da se je nekdo tako maščeval,« pa pripoveduje bližnji sosed.

Komentarji (1)

Janez Blond (ni preverjeno)

Pravosodje teče novi krog.

Starejše novice