Slika je simbolična.
Policijska uprava Maribor poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

S stacionarnim merilnikom hitrosti so policisti včeraj naleteli na voznika osebnega avtomobila, ki je na štajerski avtocesti, smer Slovenska Bistrica proti Mariboru, vozil s hitrostjo 224 kilometrov na uro.

Državljana Francije so ustavili policisti Postaje prometne policije Maribor in mu izrekli globo v višini 1200 evrov. Vozniku so izrekli tudi devet kazenskih točk.

Obravnavani tujci

Na izvozu s podravske avtoceste so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor včeraj popoldne ustavili voznika z osebnim avtomobilom, v katerem je bilo več tujcev.

Osem državljanov Sirije je zaprosilo za mednarodno zaščito, odpeljani so bili v azilni dom.

Zoper voznika, državljana Moldavije, v zvezi s tem še zbiramo obvestila zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja. 

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor pa so včeraj popoldne na vlaku obravnavali še tri državljane Sirije, ki so bili v nadaljevanju odpeljani v azilni dom.

Kaj se je še dogajalo?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 251 klicev, med temi 113 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 18 kaznivih dejanj,
  • 17 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije,
  • dvema voznikoma je bilo zaseženo vozilo,
  • 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega šest v zasebnem prostoru, 
  • en požar

Komentarji (2)

pametni (ni preverjeno)

moj rekord na avtocesti je 225 km

Tout_baiseur (ni preverjeno)

Moj 246 km/h

Starejše novice