Slika je simbolična.
Na Štajerskem bi se naj ponovno potikal zloglasni goljuf.

Med Ptujčani in Ptujčankami ponovno kroži opozorilo. Občane in občanke naj bi nagovarjal moški, suhe postave, visok približno 170 centimetrov, ima svetle lase. 

Moški naj bi prosil za denar, čez, da mu je zmanjkalo bencina, v avtu pa ima majhnega otroka, ki naj bi bil bolan in ga mora peljati k zdravniku. 

Prosi ljudi, da mu posodijo nekaj evrov, ta denar pa naj bi dobili nazaj. 

Za dodatna pojasnila smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Maribor, odgovore bomo objavili, takoj ko jih prejemo.

Gre za goljufa Alya? 

Spomnimo, da smo že letošnjega maja poročali o goljufu, ki se giblje na našem območju. Bralec Ptujinfo nas je takrat opozoril na goljufijo, o kateri pa smo pisali že pred leti. Taisti goljuf se je ponovno pojavil na naših cestah, opažen je bil na štajerski avtocesti, v bližini Ptuja. 

Če se ob moškemu, ki kaže znake obupanosti, ustavite, pa bo ta začel zgodbo, da je bil v Srbiji oropan. Prosi za pomoč, ostal je brez denarja. 

Goljuf pa ima v rokavu še enega asa. V trenutku, ko začne razlagati žalostno zgodbo o ropu, pa začne jokati še otrok, ki ga ima s seboj. Goljufa sicer prepoznate po avtomobilu, vozi Audija a6, temno modre barve.

Moški razloži, da je poslovnež, da je lastnik podjetja v Dubaju. Za pomoč pa prosi na prav poseben način. V zameno za denarno pomoč želi dati nakit, ki bi ga dal kot aro, saj je trenutno poslovno med Ljubljano, Mariborom in Zagrebom. 

Nakit je, seveda, le kič, a ko to ugotovite, je moški že daleč. 

Komentarji (5)

čarni vrag (ni preverjeno)

A se gospodje policaji kaj zanimajo za tega goljufa? Verjetno imajo pomembnejše opravke. Audijev A6 pa ni ne vem koliko v Sloveniji.

Surfeiter (ni preverjeno)

Goljuf? Po moje jebač nepotešenih Slovenk ...

Izginule zlote… (ni preverjeno)

24ur/novice/slovenija/estetska-klinika-v-stecaj-izginile-kartoteke-pacientov-in-zlate-palice.html https://youtu.be/KNgORGbwp3Y https://youtu.be/OdPDTIlWtwE

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

AH SPET NORI NA POLI

Le (ni preverjeno)

Kje so slikali policaja na terenu ? Jaz ga nisem videl zvečer že 30 let kot Oto Pestner .

Starejše novice