Na okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje ponovno sedla 38-letni Medihi Hromadžić, ki jo mariborsko okrožno državno tožilstvo bremeni umora in poskusa umora.

Kot je navedeno v obtožnici, naj bi obtožena 8. marca letos svojo sestro dvojčico Mersiho v stanovanju v bloku na Pobrežju z nožem zabodla najmanj 48-krat, 12-krat pa je nož zarinila še v mater Iznado. Slednja je napad preživela, Mersiha je poškodbam podlegla. Za omenjeni kaznivi dejanji ji grozi 30 let zapora.

»Ni dvoma, da poškodbe oškodovanke ne bi nastale v tem dogodku«

Pred sodni senat, ki mu predseduje sodnik Danilo Obersnel, je stopil Roman Košir, predstojnik dejavnosti urgentnega centra UKC Maribor, ki je opisal poškodbe mame Iznade. Kot je povedal, so jo reševalci sprejeli poškodovano usodnega dne ob 6.52 in jo ob 7.15 prepeljali v ambulanto.

»Imela je več vbodnih ran, med drugim v predel trebuha, prsni koš in desno stegno. Imela je tudi vbodno rano na medenici, 2-centimetrsko rano nad popkom, ki je segla jo jeter. Poškodovano je imela tudi črevesje. Bila v šoku. Nemudoma je bil sprejeta v kirurško oskrbo in jo po njej odpeljali v intenzivno terapijo. Nadaljnje zdravljenje je potekalo brez zapletov in tri tedne po dogodku, 28. marca, je bila izpuščena v domačo oskrbo,« je pojasnil Košir.

V nadaljevanju je tudi potrdil navedbe matere, da jo je hčerka zabodla najprej z manjšim, nato pa še z večjim kuhinjskim nožem, kot je tudi povedala na zaslišanju meseca junija.

Brez hitre zdravniške pomoči ne bi preživela

Poškodbe naj bi ji Mersiha zadala z 33 centimetrov dolgim nožem, od tega je bilo 22 centimetrov rezila. Po besedah Koširja tudi ni dvoma, da poškodbe oškodovanke ne bi nastale v tem dogodku.

»Šlo je za vbode, ki so bili z velikim koničastim predmetom zadani z veliko silo. V prsnem košu so bile rane globoke, imela je tri vbodnine v predelu trebuha. Brez tako hitre zdravniške pomoči zagotovo ne bi preživela,« je poudaril Košir. V nadaljevanju sojenja je pričal še izvedenec psihiatrične stroke Mladen Vrabič, a je sodnik Obersnel izključil javnost.

Svojo sestro je zabodla kar 48-krat

Kaj natančno se je usodnega jutra marca letos dogajalo v stanovanju bloka na Pobrežju ni povsem razjasnjeno. Kot izhaja iz obtožnice, se je obtožena v družinskem sporu najprej lotila sestre in jo 48-krat zabodla z nožem. Vmes je v dogajanje posegla mati, ki naj bi se je obtožena prav tako lotila z nožem in jo zabodla vsaj dvanajstkrat.

Sestra je uspela priti do hodnika in poklicati pomoč, a naj bi jo obtožena nato še večkrat zabodla, tako da je na kraju dogodka umrla.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice