Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je Roberta Reherja in Danijela Marholda, ki sta bila marca leta 2019 vpletena v napad na lokal mariborskega župana Saše Arsenoviča v Mariboru, oprostilo vseh obtožb, poroča spletni Večer.

Sodnica Valerija Matvos Jeromel je sojenje zaradi pomanjkanja dokazov končala z izrekom oprostilne sodbe, ki še ni pravnomočna.

Kot glavni razlog za oprostilno sodbo je sodnica po poročanju Večera navedlo pomanjkanje dokazov, saj da mora za vsako vrstico obtožbe obstajati dokaz, ki mora biti pretresen na glavni obravnavi. V preteklem tednu je sodišče v postopku zoper Danijela Marholda in Roberta Reherja zaslišalo več prič.

Reherju, sicer tudi predsedniku Boksarske zveze Slovenije, je obtožnica očitala napeljevanja h kaznivemu dejanju povzročitve splošne nevarnosti s tem, ko naj bi naklepoma napeljal takrat starejšega mladoletnika, da na lokal nastavi in sproži eksplozivno sredstvo.

Marholdu pa je obtožnica očitala, da je pomagal pri kaznivem dejanju na način, da je starejšemu mladoletniku izročil eksplozivno sredstvo in mu dal še 20 evrov za nakup lepilnega traku za pritrditev eksploziva na steklo gostinskega lokala. Prav tako mu dodatno očita tudi kaznivo dejanje oviranja dela pravosodnih in drugih državnih organov.

Tožilstvo o morebitni pritožbi še razmišlja

Tožilec Ivo Šume je v sklepnem govoru dejal, da je zbranih dovolj dokazov, iz katerih je razvidno, da so bila kazniva dejanja strojena in da ta ne bi smela biti vprašljiva. 

Po mnenju tožilca bi moralo sodišče Reherja in Marholda spoznati za kriva. Marhold je po navedbah Večera pred izrekom sodbe krivdo tudi zanikal. Tožilstvo o morebitni pritožbi še razmišlja.

Napad na lokal 28. marca 2019 sta po ugotovitvah kriminalistov izvedla takrat 21- in 17-letni moški, ki sta na steklo namestila eksplozivno napravo in jo aktivirala. Zaradi eksplozije je na stekleni fasadi lokala v lasti Arsenoviča nastalo za 16.000 evrov škode, nekaj škode pa je nastalo tudi na sosednjem objektu.

Komentarji (5)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Hahahahahahaha

Auersberg (ni preverjeno)

Katastrofa. Kako se tožilec ne bo pritožil? Pa saj tu ne govorimo o razbiti šipi! Ljudje so nastavili eksploziv, lahko bi še koga ubili ...

pravica do resnice (ni preverjeno)

tozite za odškodnino in sramoto-arsenovica- naj pošteno placa-kaj se to pravi-on se bo sel;nekega preiskovalca in sodnika-ogabno!!!!

In reply to by Auersberg (ni preverjeno)

orožnik (ni preverjeno)

Kratki povzetek Mafija, boksar, župan srbskega porekla, bomba.....krivosodstvo pa:NIHČE NI KRIV, benti, ki jaz živim.

ĐINPINGPONG (ni preverjeno)

Tudi mi nismo zadovoljni z Arsenovičem pa se ga ne moremo rešiti. Fajn pa bi bilo, če bi končno bil GOTOF!

Starejše novice