Z objestno vožnjo in ukradenimi registrskimi oznakami ogrožal druge, bežal pred policisti, na koncu pa jih še napadel. 21-letnega starega znanca policije čakajo kazenske ovadbe zaradi več kaznivih dejanj.

Celjski policisti so včeraj med 8.20 in 9. uro zjutraj ustavljali voznika osebnega vozila VW Passat z registrskimi oznakami, ki pripadajo drugemu vozilu. Voznik je z vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu in na znake policistov ni ustavil. Voznika so zaradi več prekrškov poskušali ustaviti na relaciji Šentvid pri Grobelnem, Grobelno, Gorica pri Slivnici, Loka, Prevorje in v več drugih krajih na Kozjanskem. Okoli 9. ure so ga možje v modrem vendarle ustavili v Lopaci in mu odvzeli prostost.

21-letnik, doma s šentjurskega območja, sicer stari znanec policije, je med postopkom napadel policiste, razkrivajo na Policijski upravi Celje.

21-letnik delal težave že kot mladoletnik

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in suma storitve več tatvin so ga pridržali in ga bodo kazensko ovadili.

21-letnika so v preteklosti že dvakrat ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje in sicer leta 2014 ter januarja letos. Nasploh je zaradi pogoste objestne vožnje in hujših prekrškov nevaren v prometu, še dodajajo celjski policisti.

Moškega so večkrat obravnavali zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, z ukradenimi registrskimi tablicami in nasploh zaradi več hujših cestno prometnih prekrškov, kjer je ogrožal tako sebe kot druge udeležence prometa. Možje v modrem so mu večkrat zasegli vozila, januarja pa so ga obravnavali tudi zaradi povzročitve prometne nesreče s pobegom. Tudi v januarskem primeru je bežal pred policisti, nevarno vozil, med drugim tudi po pločniku.

Da je problematičen in da ima težave s spoštovanjem zakona je moški dokazal že v času, ko je bil še mladoleten. Takrat so ga možje v modrem obravnavali zaradi več tatvin, velikih tatvin, vlomov, nasilja v družini, ponarejanja listin in drugih kaznivih dejanj. Zaradi več tatvin so ga obravnavali tudi v zadnjih letih, še dodajajo na celjski policijski upravi.

Poziv očividcem

Trenutno ga poleg suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi obravnavajo še zaradi več tatvin, med drugim tatvine štirikolesnika, motornega kolesa ter več različnega orodja.

Policisti naprošajo vse očividce, ki so bili včeraj med 8.20 in 9. uro priča njegovi nevarni vožnji na relaciji Šentvid pri Groblenem, Grobelno, Gorica pri Slivnici, Loka, Prevorje in v več drugih krajih na Kozjanskem in jih je s svojo objestno vožnjo ogrožal, da pokličejo na telefonsko številko Policijske postaje Šmarje pri Jelšah 03 818 66 00 ali 113.
 

Komentarji (1)

LudiRudi (ni preverjeno)

Stari znanec policije je definicija za tistega ,ki ga policija iz nekega njim znanega razloga neuspešno obravnava !
Zakaj ne zapišejo zakaj je njihov znanec ?

Starejše novice